Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #54 üzenetére

    Szerintem átgondolatlan, de ami nagyobb baj, rosszindulatú a kommented. Direkt félrevezető. Direkt mást próbálsz magyarázni abba, amit írtam, de ez attól még nem lesz érvelés. Nem akarok totális diktatúrát, semmiféle gondolatirányításról nem beszélek és ezt te is tudod, hiszen ennek megfelelően írtam a véleményemet. Ilyeneket írni, hogy hárítjuk a felelősséget, meg totális elnyomást követelünk... ez a hozzászólás nem éri el a vitára érdemes szintet. Csak arra alkalmas, hogy valaki (például egy szülő) indulatosan válaszoljon és akkor megnyílik az agyatlan veszekedés egy újabb szála.
    Próbálj meg úgy érvelni, hogy tudjunk beszélgetni!

    Minden a legnagyobb render!

  • updog

    senior tag

    válasz azbest #54 üzenetére

    De amikor azt követelitek, hogy totális elnyomás legyen, csak mert gyengék vagytok és kell egy erős hatalom, ami mindent megmond, akkor nem kell meglepődni, ha előkerül a vasvilla.

    Szépen alátámasztottad, amiről beszélünk. Most akkor azért akarsz vasvillára hányni mert gyengék vagyunk? :( És akkor mi akarunk totális elnyomást? Ember.

    Aki a sajátmaga helyett várja hogy az iskola / a kormány / az internetebetiltó egyesület intézze azt az apró kellemetlenséget amit gyereknevelésnek hívunk, totál egyetértek hogy inkább húzott volna gumit. De te full általánosítasz a másik irányba...

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

  • Reggie0

    félisten

    válasz azbest #63 üzenetére

    Igazabol mar azert is kene, ha valaki nem megfelelo korulmenyek koze szul. Legyen vegre a gyerekvallalasnak is minimuma, ne csak az allattartasnak.

    [ Szerkesztve ]

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #72 üzenetére

    Mi itt most egy konkrét cikkről, és az arra jött reakciókról vitatkozunk, tehát nem ez a fóruma annak, hogy követeljem a szociális ellátórendszer működésének javítását. De valóban van mit követelni, ez nyilvánvaló. Mivel konkrétan egy ipar szereplőiről beszélünk, ezért beszélünk (beszélnék én) az ő felelősségükről.
    És konkrét bűncselekményekről sincs szó, arról van szó, hogy az erőszakos tartalom normalizálódik és ez ellen kéne valamit tenni. Nem konkrétan arról van szó, hogy mit lehet kezdeni a virtuális térben vadászó pedofilokkal, hanem inkább arról, hogy hogy nem kap a gyereke az arcába két görgetés vagy rossz helyre kattintás után (szülői edukáció ellenére) neki nem való tartalmat.
    Nem ezer darab szabály kell, inkább jó rendszer, amiben a szabályok nem zavarnak.

    Másrészről – de szerintem tényleg nem kapcsolódik szorosan ide – ha már bűncselekmény történik a virtuális térben, akkor hogyan tartassa be a hatóság a szabályokat, ha nem lát rá a szereplőkre?

    Minden a legnagyobb render!

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #77 üzenetére

    Próbáltam nemrég csalást jelenteni. Annyi volt, hogy felhívtak, hogy a bankszámlámon gyanús mozgást észleltek és adjam meg az adataimat... mondtam neki, hogy a te adataidat fogom mingyár' bediktálni a rendőrségnek, erre persze letette. Kicsit kutatgattam, hogy mit kell ilyenkor csinálni, de végül a rendőrségnél kötöttem ki. Rezignáltan továbbították a feljelentésemet az illetékes részlegre, többet nem hallottam a dolog felől. Hívtam a mobilszolgáltatómat és kérdeztem, hogy le tudják-e nyomozni, mit tudnak csinálni. És azt mondta, hogy semmit. VOIP, hívószám megváltoztatva, átirányítva, ennyi volt, semmi nem lesz vele.
    Feltételezem, hogy ilyesmire gondoltál, bár ez nem politikai indíttatású eset.

    [ Szerkesztve ]

    Minden a legnagyobb render!

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #91 üzenetére

    Természetesen így van, a helyi szerveknek (rendőrség, gyermekvédelem...) kell eljárniuk, és nyilván elő is fogják venni a gondviselőket, ahogy azt kell.
    De a kérdés nem erre irányult, hanem arra, hogy a trendnek otthont adó "weboldalt" elő kell-e vennie az illetékes felügyeleti szervnek, ha érzékeli a jelenséget.

    Minden a legnagyobb render!

  • Xpod

    addikt

    válasz azbest #98 üzenetére

    "Feltöltésre is van szabály, hogy mit lehet és milyen beállítással, korhatárossággal."
    Csak szerintem mindenre használják az algoritmusokat, meg a világmegváltó MI-t csak arra nem amire tényleg hasznos lenne. (Mondjuk az EU / hatóságok kötelezhetnék a közösségi médiát, hogy megfelelően használja ezeket a technológiákat a védelem érdekében. Ilyenért tényleg járhatna bünti, nem pedig azokért a baromságokért miket az néha kitalálnak.)

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #112 üzenetére

    Ez így van és mindig így is lesz. És mivel tudjuk ezt, tudunk róla gondolkozni, keresni arra a megoldást, hogy hogy lehet a felelőtlen egyének fölött átnyúlni, hogy ne csak rajtuk múljanak a dolgok.

    Minden a legnagyobb render!

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #112 üzenetére

    Szóval ÁSZF-fel érvelni... azt tudod, hogy egy élő beszélgetés során erre röhögést, meg legyintést kapnál... Mindenki tudja, hogy létezik, de senki nem olvassa el. Nem életszerű. És szerencsére nem is szükséges az elolvasása a normál működéshez, működtetéshez. Innen átkötni oda, hogy egy szülő egész nap hagyta telefonozni a gyerekét... hát semmi köze az egyiknek a másikhoz. Semmi. Nem az ÁSZF fog megtanítani gyereket nevelni.

    Valóban nem néztem utána, a gyerekeim 9 évesen még nem neteznek. Van, hogy neten csinálnak házit egy megadott appban, de akkor valamelyikünk ott ül mellette. Szóval nem ismerem a lehetőségeket, de ahogy mondtam, utána fogok nézni. Viszont azt sem tartom életszerűnek, hogy feltelepítek egy cicás dizájnnal ellátott gyerekböngészőt, ami csak olyan szavakat enged át, hogy "kutyus" és "barátság"... és majd ezt használja egy 12 éves fiú. Kettéröhög. Persze ez egyelőre csak feltevés részemről.

    Az átnyúlás is létező dolog, már beszéltünk róla. A létezése miatt hívhatjuk magunkat társadalomnak. Nem tudom, hogy pontosan milyen jogaidat korlátozza az, ha a közösség valamilyen módon segítséget nyújt egy egyénnek, aki a környezetétől nem várhatja azt el. Kényelmetlenséget lehet, hogy okozhat, de ilyen, mikor emberek közösséget alkotva élnek.

    A szülői szálon szerintem azt nem érted meg, hogy nem totálisan perifériára szorult, nyomorult családokat kell csak látni. Hanem átlagos, sokat dolgozó, az élet mindennapi problémáival megküzdő családokat, szülőket. Már tőlük sem elvárható az, hogy a gyerekeik virtuális térben való tevékenységeit teljesen átlássák, megértsék, segítséget tudjanak hozzá nyújtani, példát mutassanak. Egyszerűen nem tudják megcsinálni. Nem azért mert felelőtlen, feladatokat kikerülő szemétládák, hanem mert átlag emberek. Én nem levenni akarom róluk a felelősséget, újra leírom, hogy itt mindenki szerint rajtuk van a legnagyobb felelősség. Csak egyszerűen normálisnak tartom, ha a felelősség megoszlik, például kap belőle a tech cég is, és ezt a véleményemet mások nem tartják diktatúrára való törekvésnek.

    Minden a legnagyobb render!

  • Rayyy

    senior tag

    válasz azbest #115 üzenetére

    Egyrészt de, a szabályozásokat folyamatosan frissíteni kell vagy újakat létrehozni, hogy alkalmazkodjanak az amúgy gyorsan változó körülményekhez. Másrészt úgy beszélsz, mintha ismernéd a jelenlegi szabályozás (A Szabályozás, mintha 1 db lenne) részleteit, és látnád, hogy bárminemű változtatás valójában milyen hülyeség is lenne... lehet, hogy tényleg így van. Nem tudom.

    Minden a legnagyobb render!

Új hozzászólás Aktív témák