Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xpod

    addikt

    Nem olvastam végig az összes hozzászólást, így bocs, ha már volt.

    Social media: kb mindenhol meg lehet / kell adni a születési időt. Mennyiből tartana ezt kötelezően kitöltendővé tenni? Ez alapján pedig lehetne az algoritmusokat szabályozni. Ha valaki mégis megpróbálja kijátszani akkor lehetne bannolni. Persze ez csak utópia, hogy jól működjön.

    Szűrő szoftver: sok szülő szerintem nem is hallott róla és/vagy nem lenne képes beállítani mert nem akar érteni hozzá / nem érdekli. Ennek szerintem sokkal nagyobb hírverést kellene csinálni, nem elég a kb évente egy alkalommal rendezett kampány (Safer internet day)

    A szülőnek szerintem alapvető felelőssége van, hogy mit enged a gyereknek megnézni / használni.

    A weboldalak tulajdonosait / üzemeltetőit pedig szerintem igenis felelősség terheli, hogy mi kerül fel az oldalukra és ebből mit köt korhatárhoz és mit nem, amit a hatóságoknak megfelelően szankcionálniuk kellene. (Ahogy a vírusos és adathalász oldalak esetén én büntetném azokat a cégeket is akiknek "feltörték" az oldalát, mert jó eséllyel nem tettek meg mindent a biztonságért.)

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

  • Xpod

    addikt

    válasz azbest #98 üzenetére

    "Feltöltésre is van szabály, hogy mit lehet és milyen beállítással, korhatárossággal."
    Csak szerintem mindenre használják az algoritmusokat, meg a világmegváltó MI-t csak arra nem amire tényleg hasznos lenne. (Mondjuk az EU / hatóságok kötelezhetnék a közösségi médiát, hogy megfelelően használja ezeket a technológiákat a védelem érdekében. Ilyenért tényleg járhatna bünti, nem pedig azokért a baromságokért miket az néha kitalálnak.)

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

  • Xpod

    addikt

    válasz Rayyy #99 üzenetére

    Egyébként pedig én pont youtube-on kihasználom az adatgyűjtés előnyeit. Szeretem, ha olyan zenét vagy tartalmat ajánl, ami engem érdekelhet a szokásaim alapján.

    Ezt hogy sikerült elérned? Nekem ez nem jön össze, 1-2 napig van rá esély, hogy működik, utána elkezdi ismételni a korábbiakat és végül már semmi témába vágót nem dobál fel.

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

  • Xpod

    addikt

    válasz Rayyy #106 üzenetére

    "Viszont belemehetünk... legyen kés. Ha a kés gyártója nem foglalkozik a minőségi előírásokkal és gyenge markolattal készíti a termékeit, hogy olcsóbb legyen, ezáltal baleseteket fog okozni – attól függetlenül, hogy ügyetlen használja-e vagy sem –, akkor a fogyasztóvédelem kötelezni fogja a gyártót, hogy javítson a gyártáson. Hangsúlyozom, a gyártó tudja, hogy az olcsóság ára az, hogy veszélyes a kés, de nem törődik vele, csak a hasznot nézi. Ekkor felelősségre vonható."

    Szerintem az analógia hibás. Ha a késgyártó az iskola mellett kezdené el reklámozni a termékeit és gyerekeket is kiszolgál akkor lenne jó az analógia.

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

Új hozzászólás Aktív témák