Új hozzászólás Aktív témák

  • Rayyy

    senior tag

    válasz Rayyy #47 üzenetére

    A szülők felelőssége is többször előkerül... hogy mérnem' vigyáznak, mérnem' edukálnak, rajtuk múlik minden. Igen, a legtöbb tényleg rajtuk múlik, a családon. De ettől még nem kérhetem én szülőként, hogy a rendszer, a technológia, a központi szabályozás (igen, kell) adjon egy kis biztonságérzetet, hogy ha már felszabadul a gyerek a netre, akkor ne a harmadik másodpercben találjon erőszakolós pornót, vagy esetlegesen végleges bénulást okozó kihívást?
    Ha már úgyis tudjuk, hogy világ egy erőszakos, szar hely, akkor nem az lenne a feladatunk felnőttként, hogy ezt fokozatosan adagolva tudassuk a gyerekkel? Nem pedig ráöntve a picsába?
    Régen ki lettünk baszva a jáccótérre (én 8. kerületi gyerek vagyok), aztán lett valami? Néha lett. Jó volt? Nem. Emberek lettünk? Én például igen, de van, aki nem. Ha megtehetjük, hogy most ennél többet teszünk, akkor ne tegyük meg? De.
    És innentől lehet értelmesen, szakmai alapokra helyezett vitát folytatni, hogy hogyan tegyük meg. Nem egyből fellázadni még a gondolatra is, hogy a neten valami korlátozódik. A netnek sok korlátozásra lenne szüksége már régóta.

    Minden a legnagyobb render!

Új hozzászólás Aktív témák