Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rowon

    veterán

    válasz Gargouille #14 üzenetére

    a különböző TV műsorokban a sok Dr. Professzor szaktekintély komoly pofával ecsetelte, hogy ezektől az erőszakos játékoktól tömeggyilkos lesz minden gyerek.

    Az egyik legismertebb amerikai sorozatgyilkos azt nyilatkozta a kivégzése előtti interjúban, hogy azért lett ilyen, mert volt lehetősége pornót nézni és az alakította át a gondolkodását. Ennél nagyobb baromságot még nem hallottam. Aki a saját tévedései miatt a világot akarja hibáztatni, az úgyis azt fogja, de igazából csak arra akarok kilyukadni, hogy attól, mert vehetsz a boltban baseball ütőt, az még nem azt jelenti, hogy azzal valami törvényen kívül eső dolgot fogsz csinálni. Az eszköz csak egy eszköz, az emberen múlik, hogy mire használja. Hol a személyes felelősségvállalás a döntéseink után?

    Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

  • Rayyy

    senior tag

    válasz Gargouille #73 üzenetére

    Erre írtam, hogy nehéz műfaj a kommentelés (meg a gyereknevelés is), ha jól akarod csinálni :)
    Bizony, a táblát ők adják, de ezt a táblát a nép által megválasztott vezetés vagy szakemberek szabályozhatják, hogy ne legyen a tábla teljesen az adott cég érdekeinek megfelelő, legyenek tekintettel a felhasználókra is.
    A társadalom "nevelése", jó irányba terelése szerintem lehet következménye egy ésszerű rendszernek – a mindent befolyásoló gigacégek mutathatnak jó példát, még akkor is, ha ez rájuk van kényszerítve, például az adott állam kormánya által –, az soha nem működött jól és nem is fog, hogy "mi megcsináltuk, bedobjuk a tömegbe, aztán az az ő felelősségük, hogy mit kezdenek vele."

    Minden a legnagyobb render!

  • bambano

    titán

    válasz Gargouille #73 üzenetére

    "Ez jelen témában pont a techcégek felelőssége.": egész pontosan hogyan is lehetne ez a tech cégek felelőssége? vagy legalábbis válasszuk szét a hozzáférés szolgáltatót és a tartalom szolgáltatót.

    A magyar hírközlési törvény előírja, hogy a szolgáltatást a lehető legnagyobb biztonsággal kell nyújtani. Vagyis végponti titkosítás van. Egy közvetítő szolgáltató (normál esetben) mit is kezd ezzel? semmit. tehát a tech cégek felének nincs felelőssége, mert az a felelőssége, hogy ő maga se tudjon belebabrálni az internetbe. Nem mondhatod egyszerre, hogy a. törvény alapján felelős, b. törvény alapján meg nem nyúlhat bele.

    A nagy tartalomszolgáltatók, mint pl. facebook, meg nem tudnak mit kezdeni a méretekkel és a mennyiséggel. A tecsőre percenként több, mint 500 óra videó megy fel. Ezt rendesen moderálni esélytelen.

    Tehát az, hogy a kormányok szerint a tech cégek dolga a rendrakás, a kormányok számára egy kényelmes, a tech cégek számára meg végrehajthatatlan elvárás.

    A probléma az, mikor jönnek mindenféle tájékozatlan emberek, akik elkezdik osztani az észt, hogy a tech cégek így meg úgy. Először talán megkérdeznék a tech céget, hogy fizikailag mit lehet. Ebben a topicban is látom nyomait, hogy egyesek erkölcsi felsőbbrendűségi pozícióból erőltetnek olyan véleményt, aminek nincs meg a technológiai alapja, lehetősége. Utána meg csodálkozás van, hogy ellenvélemény is van.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák