Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Gargouille #73 üzenetére

    "Ez jelen témában pont a techcégek felelőssége.": egész pontosan hogyan is lehetne ez a tech cégek felelőssége? vagy legalábbis válasszuk szét a hozzáférés szolgáltatót és a tartalom szolgáltatót.

    A magyar hírközlési törvény előírja, hogy a szolgáltatást a lehető legnagyobb biztonsággal kell nyújtani. Vagyis végponti titkosítás van. Egy közvetítő szolgáltató (normál esetben) mit is kezd ezzel? semmit. tehát a tech cégek felének nincs felelőssége, mert az a felelőssége, hogy ő maga se tudjon belebabrálni az internetbe. Nem mondhatod egyszerre, hogy a. törvény alapján felelős, b. törvény alapján meg nem nyúlhat bele.

    A nagy tartalomszolgáltatók, mint pl. facebook, meg nem tudnak mit kezdeni a méretekkel és a mennyiséggel. A tecsőre percenként több, mint 500 óra videó megy fel. Ezt rendesen moderálni esélytelen.

    Tehát az, hogy a kormányok szerint a tech cégek dolga a rendrakás, a kormányok számára egy kényelmes, a tech cégek számára meg végrehajthatatlan elvárás.

    A probléma az, mikor jönnek mindenféle tájékozatlan emberek, akik elkezdik osztani az észt, hogy a tech cégek így meg úgy. Először talán megkérdeznék a tech céget, hogy fizikailag mit lehet. Ebben a topicban is látom nyomait, hogy egyesek erkölcsi felsőbbrendűségi pozícióból erőltetnek olyan véleményt, aminek nincs meg a technológiai alapja, lehetősége. Utána meg csodálkozás van, hogy ellenvélemény is van.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák