Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    Az iskolában tantárgyként kéne tanítani a kiberbiztonságot és a mentálhigiénét. Az állam akár indíthat kötelezően évente kommunikációs kampányt is ebben a témában.

    Az összes szocmédia platformra pedig csak úgy lehessen regisztrálni, ha előzetes életkor ellenőrzésen esik át az illető, amit nem a cég ellenőriz, hanem egy köztes állami szervezet, aminek ehhez van jogosultsága és csak a szülőn keresztül lehessen hozzáférést generálni.

    A gyerekek számára tilos legyen bizonyítottan addikciót kiváltó tartalmakat megjeleníteni (rövid videók, stb),.

    Kommunikációt kezdeményezni egy gyerekkel kapcsolatban csak szülői jóváhagyással lehessen.
    Alapvető legyen, hogy képeket, amin emberek szerepelnek, egyáltalán ne lehessen megjeleníteni, mert nagyon sokszor olyan emberek is szerepelnek rajta, akik erről nem is tudnak, nem járultak hozzá, stb.

    A szülői felügyelet szolgáltatás pedig kötelező elemét kell, hogy képezze a rendszernek. Gyerekek számára tilos reklám megjelenítéssel és adatgyűjtéssel.

    Szóval van itt lehetőség, csak élni kellene vele. Végső soron le is lehet tiltani az egészet a picsába uniós vagy usa szinten, egyetlen fűszállal sem nőne kevesebb.

  • stellaz

    addikt

    válasz Corleone33 #15 üzenetére

    A drogárust is le kell sittelni, itt pedig a digitális platformok a drogárusok.

    Rövid videót, stb egyszerűen tiltani kell, ellenkező esetben pénzbüntetés, majd tiltás. Annyira nem bonyolult, simán paraméterezhető.

    Egyáltalán ne lehessen olyan képet vagy videót megosztani, amihez a képen szereplők nem járultak hozzá és nem tagjai adott platformnak. Ez sem annyira bonyolult. A magyar törvények sem teszik egyébként lehetővé, hogy megossz valakiről képet, videót a kifejezett beleegyezése nélkül, kivéve rendezvény, tömegjelenet, vagy ilyesmi. Szóval csak a törvényt kéne betartatni, ha már meghozták ugyebár.

    A szülői tiltást meg nemigen kapcsolja ki a gyerek 2 perc alatt, mert hogy én sem vagyok hülye és nem adom a kezébe a telefonomat feloldott képernyővel, hogy nyugodtan kikapcsolgassa a szülői felügyeletet kedve szerint.

  • stellaz

    addikt

    válasz bambano #26 üzenetére

    Vagy csak több az autóba építetett kamera, ezért látsz több büntető fékezést...

    Azt miből gondolod, hogy akik ott táblát lóbáltak, azok leszarták a gyerekeiket?

Új hozzászólás Aktív témák