Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz BE4GLE #20 üzenetére

    és azért sok a lövöldözés az usaban, mert könnyen hozzáférhető a fegyver, vagy azért, mert az egész nevelési rendszerük arra épül, hogy extrém verseny van, és mindenki üsse a másikat?

    másrészt meg ha valaki a statisztikákat túrja, vajon az fog kiderülni, hogy csak a fegyveres balhék nőttek, vagy bármivel balhét csinálnak, amit fegyverként lehet használni, pl. autó vs. büntetőfékezés?

    a poszthoz: a táblát lóbáló szülőszerű lényeknek valaki elmagyarázta, hogy a gyereknevelés nem csak 10 perc tábalóbálás/évből áll?

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz Corleone33 #28 üzenetére

    akár egyet is érthetnék ezzel, de a másik irányt is figyelembe kell venni. nemcsak azért van sok tragédia, mert könnyen hozzáférhető a fegyver. azért van, mert egyrészt a társadalom általános szellemi állapota leromlott és erre képeznek mindenkit. aki gyilkolni akar, az talál más fegyvert, ha nem jut lőfegyverhez.

    amcsiban a jogsihoz kb. semmi feltétel sincs. levizsgázol elméletből, megembereled magad, hogy arra 15 percre, amíg a vizsgabiztos ül melletted, nem mész fel a járdára kocsival, és kapsz jogsit.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz tvamos #34 üzenetére

    szerintem nem, régebben a nagy átlag nem volt ennyire elmeháborodott.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz tvamos #39 üzenetére

    Amikor én gyerek voltam, akkor az iskolában, ha balhéztunk, a tanárok közbeléptek és megállították a balhét. A gyerekem iskolájában a tanárok hagyták (mikor a gyerekem oda járt), hogy elintézzék maguk között a dolgot. Emellett nagyon sok gyerek csak felnő, de nem nevelik a szülők. Adnak pénzt, leültetik a tv elé, stb. és a gyerek nő, mint a gaz.

    Ennek az a következménye, hogy egy csomó gyerek alig, vagy egyáltalán nem találkozik korláttal. Abban a tudatban nő fel, hogy neki mindent szabad. Ki sem alakul benne a képesség, hogy a korlátokat kezelje. Az ilyenekből lesznek a vadbarom sofőrök, a büntetőfékezők, a kocsiból kiszállók, stb.

    Emellett az embereket sokkal több stressz éri, ráadásul többről is tudomást szerez. A saját élete is felgyorsult, a saját életében is megjelent az egzisztenciális stressz, plusz a média is önti rá mások szemetét. Ha bekapcsolod a tv-t, akkor megölte, megdugta, ellopta, stb. Árak felmentek, politikusok szép példát mutatnak. A végén a lakosság becsavarodik, és már nem jut eszébe, hogy korlátok igenis léteznek, a dehumanizált polgártárs is ember.

    A média, internet hibája az is, hogy demokratizálódott a közlés, ma már bárki eljuthat ember*TÖMEGEKHEZ* a marhaságaival. Amikor én kicsi voltam, volt tv. Magyar királyi 1-es csatorna, slussz. Ott azért nem hangozhatott el bármi. Ma meg indíthatsz blogot, vlogot, hírfolyamot, fb, instagramm, tiktok, stb. A közlés demokratizálódásával a hülyék is nagyobb teret nyertek, így a híreket iq-ból szűrni képteleneket sokkal több marhasággal etetik meg.

    Ezek mind afelé mennek, hogy az emberek azt hiszik, ők valamiféle preferált személyiségek, akiknek joga van az önbíráskodáshoz. A normális átlag meg lassan kiszorul és minoritás lesz.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz mikromanus #41 üzenetére

    Azért azon kellene gondolkodni, hogy most akkor a szolgáltatónak bizalmasan kell kezelnie minden adatot (vagyis nem nézhet bele), közben ki kellene szűrnie pár fajtát (vagyis bele kell néznie).

    A törvényalkotó eddig nem volt képes arra, hogy legalább saját magával koherens maradjon.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák