Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alchemist

    addikt

    válasz Busterftw #36 üzenetére

    A genetikai háttér, a pajzsmirígy aktivitása is jelentősen számít. De az alany életmódot illető felelősségi körében az étkezési szokásoknak és a testmozgásnak túlnyomó jelentősége van.

    Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Busterftw #36 üzenetére

    Igen, pont mint ahogy az alkoholizmus is csak annyi, hogy az illető nem iszik többet. Ugyanilyen egyszerű lefogyni :U.

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Busterftw #41 üzenetére

    A fizika tényleg így működik. Energia be = energia ki. Ez igaz.
    Viszont pont a biológia ami belerondít a képbe, és gyakorlatban lehetetlen meghatározni akár az "energia be" (az emésztés folyamata miatt ez sose lesz egyenlő azzal amit az ételek "elégetésével" lemérsz), akár az "energia ki" (ez nem csak a mozgástól függ, hanem pl. testhőmérséklettől vagy hormonális állapottól is) értékeket.

    Tehát nem tudod megmondani az egyiket se, így ki se tudod számolni mennyit kéne enned ahhoz, hogy fogyj. És akkor még el se kezdtünk beszélni pszichológiai tényezőkről, mint unalom / stressz evés vagy éhség, amik szinte teljesen függetlenek (igen, az éhség is) a kalória be / kalória ki vonaltól.

    Szóval elvileg igen, kalória be - kalória ki. Gyakorlatban viszont ez nem fog segíteni azon akinek probléma a megfelelő súly tartása és/vagy elérése.

    Amúgy véleményem szerint az étrend a fogyás 95%-a. Jól látható azon, hogy vannak emberek akik napi szinten járnak edzőterembe, ténylegesen edzenek, és mégis kövérek. Meg vannak irodisták akik otthon egész este a TV előtt ülnek és mégis soványak. Nem, ez nem genetika :) De lehetne említeni macskákat is, akik nem híznak el, hiába szobamacskák. Vagy állatkerti állatok kevés mozgáslehetőséggel a ketrec miatt és mégis soványak. Stb.

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Busterftw #36 üzenetére

    olyan szempontból hülyeség, hogy a túlsúly kialakulásában a táplálkozásnak nagyságrendekkel nagyobb szerepe van mint a mozgásnak. a mozgásnak a nagyon extrém eseteket leszámítva a testtömegre gyakorolt hatása relatíve kicsi.

    kérlek emlékeztess rá hogy keressek rá szakirodalmat, most nem igazán van rá kapacitásom de nem szeretném alátámasztás nélkül hagyni

    a "hogyan működik a biológia" kérdést viszont kérlek ne redukáljuk le egy hőtartályos gőzgép szintjére, biológusként azért van némi rálátásom arra hogy ez lényegesen összetettebb :)

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Busterftw #45 üzenetére

    a mozgás fontos, de nem a túlsúly mentén.

    azt aláírom hogy az emberek többet esznek a kelleténél, viszont ebben vaskosan benne van az is hogy amit esznek annak a táplálékösszetétele sem megfelelő jellemzően.
    jerry311: nem tudom mi a szakterületed, de nekem nem rémlik hogy valaha kioktattalak volna benne. szerintem nem irreális elvárás részemről hogy ezt te se tedd velem :) nem véletlenül írtam amit írtam, ezzel a "kalóriamatek" című baromsággal jellemző hogy az emberek összehoznak kiváló minőségi éhezést, ugyanis jellemzően totál nincsenek képben azzal hogy a "kalória" nem egy összetevője az ételeknek, ahogy azt sem hogy önmagában konkrétan semmi köze nincs mondjuk a testsúlygyarapodáshoz vagy csökkenéshez. arról nem beszélve hogy ez amúgy mekkora rejtett pszichés terhelést tud jelenteni hogy folyamatosan abban van az ember hogy meg kell vonnia magától dolgokat, ami ugyancsak nem lebecsülendő hatás.

    ez a hülyeség még konkrétan a 2.vh idejéből maradt ránk (kotextusba helyezve, ez 80 évet jelent...) csak ugye egyrészt nagyon jó üzleteket lehetett ráépíteni később, másrészt meg valamilyen okból kifolyólag az, hogy egy krízishelyzetben, ahol nagyjából abból lehetett választani hogy valahogy elfogadhatóan élelmezzük a lakosságot vagy nem, olyan erősen megragadt ez a berögzülés hogy később sajnálatos módon kikerülte a tudományos szkepszis hatását, nem azért mert békeidőben helytálló, hanem mert sokáig valamiért egyszerűen nem merült fel hogy talán felül kéne vizsgálni.

    messzire vezető kérdés, szó se róla, viszont ezt a gőzgép logikát tényleg ideje lenne elengedni, ugyanis magyarázó ereje nem sok van, max a teljes képet nézve van korreláció.

    (egyébként az atomerőmű is maga egy szögegyszerű szerkezet működését tekintve, csak ugye a fűtőanyag veszélyessége és a teljesítmény okán jó sok sallangra van szükség a működéséhez. szemben az emberi metabolizmussal, ami önmaggában egy baromi összetett és sokrétű rendszer)

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák