Keresés

Aktív témák

  • E.Kaufmann

    addikt

    válasz Diabolis #26 üzenetére

    Ez csak azoknak a hisztije, akik még nem estek túl az oltásokon. Én túlestem, túl is éltem és már nyugodtabb vagyok, mert megtettem mindent, amit lehetett (nem úgy, mint azok a buszon, akik még mindig szakállvédőnek hordják a maszkot :W és nem oltakoznak)
    A "Hat-nem hat" kérdését meg még értékelik, de még most is jobban bízok azokban akik ezt (EÜ) tanulták, dolgoznak a szakmában és nincs pénzügyi/politikai érdekük hülyeséget mondani.
    Nekünk egy mentős, aki ugyan a harmadik oltást már sok esetben túlzásnak érezte, azért megjegyezte, hogy látott életerős embereket elveszni vagy sírni a betegágyon, és azért csak komolyan kell venni a betegséget.
    Rendben, nem kell oltakozni, de akkor számoljon a közvetett vagy közvetlen következményekkel.
    Kivételeket meg én is ismerek de attól még nem vicc a dolog. Itt riogatták a túlsúlyosokat. Én kettőt is ismerek (nem csak bmi szerint túlsúlyosak), akik komoly következmények nélkül átvészelték (szedték amit lehetett és nem pattogtak). De olyat embert is ismertem (nem túlsúlyos, sőt és más betegséggel), aki nem közvetlenül hanem (feltételezhetően és már nem bizonyíthatóan) közvetve a pandémia miatt távozott, mert rá már nem jutott elég figyelem.

    [ Szerkesztve ]

    Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

  • Fred23

    nagyúr

    válasz Diabolis #26 üzenetére

    Szerintem zsarolni szabadna, de csak finoman. :D

    Mindenki el fogja kapni idővel a vírus egyik vagy másik változatát, és jobb úgy túlesni rajta, ha oltva vagy. Gyerekek számára kötelezővé is tenném, mer' ugye ők még nem számítanak teljesen döntésképesnek, a felnőtteket viszont szerintem nem szabadna oltásra kényszeríteni, ott meg kell adni a saját döntés lehetőségét.

  • dabadab

    titán

    válasz Diabolis #31 üzenetére

    Ettől még aljas és rohadék dolognak tartom azt amit az oltatlanokkal művelnek.

    Igazából az oltásellenesség az, ami aljas, rohadék és rendkívül ostoba dolog.

    Az oltásban pedig semmi olyan anyag nincs, ami az oltottakat az oltatlanok fölé helyezné

    Viszont oltásellenesnek lenni az olyan, ami az embert a többiek alá helyezi - vagy szellemileg, vagy erkölcsileg, vagy mindkét módon.

    [ Szerkesztve ]

    DRM is theft

  • hallador

    addikt

    válasz Diabolis #31 üzenetére

    Amúgy, amikor a kórházak túl vannak terhelve, a magyar egészségügy nincs semmilyen szinten felkészítve a terhelésre, és semmilyen módon nincsenek sem a dolgozók, sem az eszközök felkészítve, hogy hosszútávon így működjön. És sokan meghalnak, ez nem kiesés?

    Ez kb olyan mintha azt mondtad volna mint a nyolcvanas években, hogy nyugodtan igyatok dohányozzatok központosított hitelből majdnem ingyen adták a gyógyszereket, aztán Európa legmagasabb számú leszázalékolt prszág lettünk. 2,5-szer annyi gyógyszert szedtek mint bárki a környéken.

    nem megbántani akarlak, de a felelőtlenség nem egyenlő e gyökérséggel.

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

  • asdf_

    veterán

    válasz Diabolis #190 üzenetére

    Figy, nagyon egyszerű, ha azzal, hogy nem kérsz oltást, azzal arról is lemondasz, hogy betegséged súlyosra fordulása esetén sem kérsz, sőt, nem kapsz(!) orvosi ellátást sem, nem hívsz mentőt magadra sem te, sem a rokonaid, amikor 80-at mutat a pulzoximéter és kezdesz megfulladni és szépen csendben meghalsz otthon, azzal semmi bajom, tedd, mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
    Azzal van a bajom, hogy a 80-85+%-nyi oltatlan miatt vannak még mindig covid osztályok, miattuk van átrendezve az egészségügy, miattuk van átrendelve egy rakás orvos, emiatt vannak elhalasztva rendelések és műtétek meg minden, meg van 3-4 beteg egy intenzíves nővérre és ez mind (jó, 85%-ban) megelőzhető lenne, ha ez a sok zseni beoltatta volna magát.
    Teljesen lényegtelen, hogy oltott és oltatlan esetleg tökugyanúgy fertőz és terjeszti a vírust. Az a lényeg, hogy halál feleslegesen foglalják le az egészségügyet az i did my own research, meg az én, én, én,, meg az ilyen meg olyan jogom van (amikor a gyerekedet elviszed kötelező oltásra, mert bölcsődébe, óvódába, iskolába be sem teheti a lábát anélkül, akkor amúgy nincs gond a kötelező oltássokkal, akadnék meg a sokadik logikai bukfencen) emberekkel, ott hevernek tökfölöslegesen az intenzíves ágyon, és emellé még kerülnek is egy valag pénzbe (fyi: intenzíven lenni az egyik legdrágább dolog). Ezzel van a baj, hogy ott van a hegy oldalán a felvonó, ami felvisz 10e forintért, de te nagytudású zseni, mert neked jogod van, csakazértis neikállsz biztosítókötél nélkül felmenni a 200 méteres falon, aztán amikor lehullasz, akkor annak következményeit meg mi, a társadalom viseljük. Teljesen fölöslegesen.

  • dabadab

    titán

    válasz Diabolis #190 üzenetére

    A "Shouting fire in a crowded theater" eléggé klasszikus példa arra, hogy mi az a határ, ahol a szólásszabadságot felülírják a társadalom egyéb érdekei és azt kell mondani, hogy a dezinformáiciót már nem védi a szólásszabadság.

    DRM is theft

  • Coyot

    őstag

    válasz Diabolis #213 üzenetére

    A kórházban fekvő betegeknek 80%-a oltatlan. Ez a lényegi mondanivalója. Ebből pedig le lett vezetve miért gáz ez az egész EÜ-re nézve.

    Minden egyéb műtét és életmentő beavatkzás akadozik. Nekem személyesen nem egy olyan ismerősöm van akinek évet is csúszik a műtétje a terhelés miatt. Szerintem ezen semmi érthetetlen nincs.

    #216Diabolis
    Igen mert a vírus és a világ és a körülmények is változnak. Tudod nem kinyilatkoztatni kell, hanem asszimilálódni. Ezt nem nehéz belátni. Én azt aláírom hogy a kommunikáció ebben a részben a béke segge alatt van itthon és azt is megértem hogy nem mindenki tud idegen nyelven olvasni és tájékozódni, neki ez ellentmondásos. De könyörgöm mindenki zsebében internet van. Sajnos nem hihetsz a kormányinfónak, mert nem teljesen érted van.

    [ Szerkesztve ]

    Má' nem

  • asdf_

    veterán

    válasz Diabolis #213 üzenetére

    Akkor azét se fizessék, akinek akkor sem volt munkahelye, amikor mindenhol munkaerőhiány volt. Fizethetett volna TB-t, de nem tette. Ugyanaz mint ha oltathatná magát, de nem tette. Ez így deal? Mert nekem baromira az lenne.

    Röhögni fogsz, ez pont így történik. Lejár a munkanélküli segélye, és ha nem fizeti maga után a tb járulékot (egy nevetségesre csökkentett valami 7 ezer forintot), akkor piros lesz a taj kártyája a rendszerben, ellátást nem kap, életmentő kivételével, és ha jól rémlik ezt utólag ki is számlázzák neki.

    Második érv: 85% az oltatlanok aránya?

    A kórházban fekvők közül az oltatlanok aránya. Mit nem értesz ezen? 100 covid betegből 85 tök fölöslegesen fekszik ott és foglalja az erőforrásokat, mert nem lenne ott, ha beoltattta volna magát. Csak ennek a 85%-nak a 15%-a, tehát összesen 27,25%. Tehát HARMADA sem lenne a kórházi terhelés (és ez csak darabszámban, nem súlyosságban!), ha kegyeskedne mindenki beoltani magát.

    Oltások hatása: igen, a gyerekkoriak hatását ismerjük, meg 40 éve fejlesztették meg ilyesmik. 40 éve meg nem volt körömnyi egy terabyte-os SD kártya. Ahogy ez fejlődött, pont ugyanúgy fejlődött az egészségügyi fejlesztések színvonala és egyes esetekben az időigényessége. Mondjuk a számítógépes modellezés miatt. Nem mellesleg afaik az mrns vakcinát nem a seggükből rántották elő 3/4 év alatt, hanem már a "csőben volt" talán influenzavakcinaként, és annak kellett ott a végén hirtelen egy újratervezés gombot nyomni. Nem mellesleg mindent félretéve, konkurensek egymással adatokat megosztva 24/24-ben ezen dolgozott mindenki, aki tudott. Százmilliós nagyságrendben adták be, még élünk, te is, többen, mintha nem lett volna, egyértelműen és cáfolhatatlanul működik is, akkor mi is a probléma? :F

    [ Szerkesztve ]

  • Coyot

    őstag

    válasz Diabolis #222 üzenetére

    Tavaly 100% oltatlan volt, mivel nem volt oltás.
    De mint modntam a körülmények változnak, most éppen ez EÜ szarabbul áll, a vírus meg 10x fertőzőbb így hamarabb betegít meg, emiatt megint hasonló a hullám nagysága mint tavaly amikor teljesen oltatlanul mentünk neki és voltak korlátozások is - most ugye nincs, csak a maszk már a hullám tetején lett bevezetve.

    A cucc még mindig sokat ér. 6mrd beadott dózis után és a fél világ leoltása után, ez ne legyen már kérdéses.

    Nem tudom éppen mekkora a műtétek várakozása, sérvműtét vidéken most 6 hónap halasztást kértek pl. De biztos van róla stat.

    A kormányinfónak meg azért nem kell hinni, mert legtöbbször fasságot beszélnek és nem adnak ki adatokat. Lásd a környező országok adatait ahol kerek perec tudjuk mennyi oltott/oltatlan és mennyi oltott mivel volt oltva. Nálunk a MOK adott ki ennyit: [link]

    [ Szerkesztve ]

    Má' nem

  • asdf_

    veterán

    válasz Diabolis #228 üzenetére

    És továbbra is kérdem: Mi olyan anyag volt a ti vakcinátokban, ami az enyémben nem?

    Semmilyen. Józan paraszti eszem van, meg előrébb valónak, felsőbbrendűnek gondolom a társadalmi érdeket, mint az egyénit. A társadalmi érdek pedig az, hogy működjön az egészségügy, ez pedig -az én szememben- felülírja az antivaxerek egyéni érdekét, és jogát. Ha valaki ki akarja vonni magát a társadalomból, jogában áll, tegye, de akkor tegye teljesen, olyan nincs, hogy csak a félig dugom be és akkor az nem dugás, tessék lemondani minden egészségügyi kezelésről a covid kapcsán, ha az egónk, fotelszakértésünk nagyobb annál, hogy beoltassuk magunkat, így mehet tovább minden a megszokott mederben, és se fölöslegesen nem foglalnak helyet, se pénzbe nem kerülnek.

  • Coyot

    őstag

    válasz Diabolis #235 üzenetére

    Értem én hogy nem tetszik. De igen működik a társadalom. Úgy ahogy épp megy, de megy. Ennek nem tetszését pedig nem a covidhoz kell kapcsolni meg nem kapcsolni.

    Nekem is lenne 1000 társadalmi kritikám de, abban egyet értek, hogy megérettünk a kipusztulásra. :DDD

    szerk:
    Ettől persze továbbra is a társadalom minden tagjának érdeke hogy legyen ellátás és ezen a sok facebookon megjfejtésben levő idióta nem segít, hanem nagyban ront.

    [ Szerkesztve ]

    Má' nem

  • asdf_

    veterán

    válasz Diabolis #235 üzenetére

    Szóval társadalom... Aha, mert a társadalom működik? Akár országunk, akár világszinten? Körbenézve akár más, szubjektív témában, is te működő társadalmat látsz?

    Működő -illetve hazánkban csak működésközeli az alapállapota- egészségügyet szeretnék. Ahol nem halasztanak el műtétet, szűrést, kivizsgálást a covid miatt. Ahol nem rúgnak ki páros lábbal valakit stroke után pár héttel félbehagyott rehabilitációva (ismerősöm)l, mert kell az ágy a covidosoknak (meg persze egy olyan országot, ahol nem egy ilyen barom az eü. miniszter, meg ahol nem csinálnak tölfölöslegesen padlássöprés-szerű ágyürítést halálfölöslegesen (tavaly) és persze nem titkolnak minden adatot.

Aktív témák