Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz floatr #34 üzenetére

    "a motorokat gyakorlatilag két verziónként a chromiumban cserélik."

    Dehogy cserélik. Még mindig V8 a motor.

    "éppen most írják át platformfüggetlen gpu-s alapokra, párszor finomítottak a design-on,"

    GPU gyorsítás sehol nincs, a design finomítását meg nem sorolnám relevánsnak a verziószám kapcsán. Ha már lenne oldalsáv, vagy oldalra lehetne pakolni a tabokat, na akkor azt mondanám, hogy tényleg alakítottak valamit a design-on. De a padding állítgatás nem tartozik ide.

    "és a szarafival kéz a kézben együtt tolják a html5 szekerét..."

    Mit tolnak ők? Saját "szabványokat" találnak ki, amit beterjesztenek a W3C konzorcium elé és ők majd eldöntik, hogy az lesz-e, vagy sem. És lám, ők támogatják a saját szabványaikat (gradients, reflection, webGL stb.) elsőként.

    Mellesleg a WebGL fos. Élsimítás nincs, erőforrászabálás van. Még nagyon pre-alfa. Jó, hogy nem fog mindenki nekiesni és implementálni, amíg nem dől el a szabvány sorsa. Lásd: text selection color. Azt is kivágták. Operában például benne maradt végül, de a W3C kivágta.

    "és gyakorlatilag mindenki hozzá igazodik külső, és belső tekintetében"

    Eltüntethető menüsor Operában volt először, szalagos eszköztár utána Office-ban, az eltüntethető menüsort átvette a Vista, aztán megjelent a Chrome a felülre pakolt fülekkel (ami szintén Operában a kezdetektől fogva így néz ki, csak ott a Chrome előtt nem volt eltüntethető a Windows címsor). IE9-ről még nem láttunk mockup-ot, a Firefox pedig ugyanazokat az előnyöket sorolja fel a 4-es kapcsán, amit Karbonade sorolt fel 2006-ban a Magyar Opera blogon.

    "az operáról, hogy a sebességkirályék elfelejtettek optimalizálni."

    ???

Új hozzászólás Aktív témák