Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz lezso6 #39 üzenetére

    Ezek persze, előnyök, de ugyanakkor minden ilyen egy cég által managelt dolog single point of failure is.
    Sosem jó, ha egy szereplőnek túl nagy hatalma van, főleg ha az cég, és nem valamilyen egyéb módon működő közösség.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • vicze

    félisten

    válasz lezso6 #39 üzenetére

    Hm mért baj?
    Mondjuk Google hoz egy döntést mindenkinek a világon kötelezően igazodnia kell hozzá, legyen az jó vagy rossz. Pl. Google úgy dönt, hogy nem támogatja tovább a Flash-t (bármilyen plugint) akkor senki se fogja támogatni. Úgy döntenek, hogy holnaptól minden HTTP oldal nem biztonságos. Vagy egy reklám blokkoló alapból nem blokkolhat Google reklám szolgáltatást. 
    Hol itt a probléma?

    "kvázi az a szabvány"
    Semmilyen formában nem szabvány és kéne kedve szerint úgy változtathatja, hogy akarja akkor amikor akarja pont erről van szó, hogy egyik napról a másikra egy update eltüntethet egy HTML feature-t egyik napról a másikra.
    IE is kvázi szabvány volt érdekes módon mégis utálta mindenki...

    Nyilván a túlzásnak és paranoidnak hangzik, addig amíg be nem következik...

    (#41) lezso6: Ja úgy mint a Mozilla mögött nem a Google áll, nem pénzelnék, már nem létezne, most építettek le 250(dolgozók 25%-ka) embert mondjuk ennek nincs hír értéke IT Cafén...

    (#43) ceripapa: "ott vannak a szabványok"
    Nincsenek ott pont ez az. A Blink teljesen külön úton jár rengeteg egyéni kiegészítéssel, és egyedi megoldással, úgy hogy ha szabványos weboldalt fejlesztesz nemes egyszerűséggel nem fog működni benne! Ez az egész alapvető problémája.

    (#33) sh4d0w: Ja nincs csak a Google által birtokolt "nyílt" szabványok... Na meg az account a Google fiókba léptet és szinkronizálja a jelszavaidat clear text-ben tárolva. Elég messze van a Google mentestől.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz lezso6 #39 üzenetére

    Ez azért baj, mert most már, hogy mindenki Chrome (Blink) motort használ, így majd a Google dönti el, hogy mi hogy lesz támogatva, és ők lesznek a szabvány, és mindenki rá lesz kényszerítve, hogy őket kövesse.

    A motornak mindegynek kéne lennie, max. sebességbeli és erőforrás-felhasználási különbségeknek kellene, hogy legyen közöttük, de minden motornak támogatnia kéne ugyanazokat a nyílt szabványokat.

    Szóval a webfejlesztő ellensége nem a sokféle motor, hanem az egységes szabvány hiánya. Ne keverjük a szabványosságot a monopóliummal.

Új hozzászólás Aktív témák