Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rayyy

    senior tag

    válasz schawo #46 üzenetére

    Szerintem az a fajta fasság gyűlik hegyekben, ami összehasonlítja a világháborúkat, meg a 80-90-es évek tévézési szokásait a 2024-es közösségi média használattal, internethasználattal a 18 év alattiak körében.
    Születik egy cikk, ami általánosságban ír arról, hogy az interneten belül a közösségi média működése ártalmas a gyerekekre és ezt nagyvállalati, technológiai szempontból szabályozni kell. És erre... erre megindul a fassághegy összehordása lapáttal, hogy ezek csak az állampolgárok jogait akarják korlátozni, mert régen is volt világháború és pornó. Ez számomra elképesztő, érthetetlen. De ezt nyilvánvalóan nehéz megbeszélni egy fórum keretein belül.
    És nem, nem maradt mindenki épeszű. Az szerencsés, ha a környezetedben ezt érzékeled, de én nem.
    Nem arról van szó, hogy szerintem is a Quake miatt lett annyi gyilkos, vagy Son Goku miatt lett annyi öngyilkos, ez így ebben a formában fasság. De az is fasság, hogy ha már a felvetés is megjelenik arra vonatkozóan, hogy a közösségi médiát/internetet/technológiát valamilyen módon szabályozni kell a fiatalok biztonsága érdekében, akkor összegyűlik a nép és szabadságharcot hirdet.

    Sarkított analógia a világháborús logika nyomán: ha egy gyereket 10 éves korában megerőszakoltak, akkor nyugodtan nézhet pornót 13 évesen , hiszen úgyis átélt már sokkal szarabbat?

    Minden a legnagyobb render!

  • hegedus001

    aktív tag

    válasz schawo #46 üzenetére

    "Akkor is voltak erőszakos dolgok, tartalmak, információk, amikor gyerek voltam, akkor is, amikor 90-es évek közepén 18-20 éves koromban először interneteztem"

    Egy átlagos mai gyerek 2-3 évesen már bőven netezik és sokszor mindenféle korlát nélül. (abszzolút a szülő hibája tudom)

    De nekem ne mondd azt, hogy ez így normális és rájuk sincs semmiylen hatással...szerintem gondold ezt át mégegyszer.

    Eladó iPad Mini 6th Cellular 10/10 állapotban érdeklődni privátban.

  • updog

    senior tag

    válasz schawo #46 üzenetére

    Mindenki épeszű maradt, a társadalom működött, működik, működni fog.

    A társadalom egy nukleáris apokalipszis után is működni fog, csak máshogy. :U

    Az meg hogy bezzegrégenis... igen, meg is lehet nézni az alkoholisták, öngyilkosok, depressziósok, diszfunkcionális családok arányát. Termeljük csak újra ezeket, hiszen mi is így nőttünk fel :U

    ROTFL, a topicot kell felütni a kognitív disszonancia szócikk helyett...

    Rayyy +++

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák