Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolopele

    nagyúr

    válasz TheSaint #31 üzenetére

    Jól mondod. Én is hasonló cipőben járok, azaz külföldi piacaink vannak 99% - ban, de egy vegyesvállalat esetében szerintem ez nem annyira meglepő. A bevételeink ellenben lehetővé teszik, hogy jelenleg is 200-300 ezres nettó bért fizessünk ki a dolgozóknak, és ha a legújabb fejlesztésem is megvalósul, akár még többet is. A bérek emelése sok esetben magán a vállalkozón, cégvezetőn, tulajdonoson múlik.

  • Zolee11

    senior tag

    válasz TheSaint #31 üzenetére

    Sok kategóriába lehetne sorolni, hogy melyik cég mit bírna kifizetni a melósnak és mit nem. Értelem szerűen egy 3-4 főből álló vállalkozás, jó ha minimálbéres szinten tud fizetni, de elég sok nagyobb "vállalkozás" van, ahol a tulajdonos, tulajdonosok igencsak vastagon fölöznek, félig feketén, félig fehéren dolgoznak, minimálbére, vagy kicsit többre bejelentve, a többi zsebbe. Na ez az a kategória, ahol jóval magasabb béreket is ki tudnának gazdálkodni, de minek, hisz a melós beéri a felével is.
    A multikról ne is beszéljünk, ott a Tesco esete, leestek a színpadról rendesen, de vissza tudtak kapaszkodni, a miértekbe ne menjünk bele, tudnak emelni? Tudnak, korábban is tudtak volna. Tudnának még emelni? Tudnának, de csak annyit fognak amennyit muszáj. Nem véletlen húzták rá a talicskával tolják kifele a profitot, adóztassuk meg őket.
    A politikusok, meg fehérgalléros elvtársak, a minimálbért is csak, és csakis azért emelték, hogy ez után a minimum után muszáj legyen adózni, nem azért emelték, hogy a munkavállalónak jó legyen, hanem azért, hogy a minimális adóbevétel meglegyen. És előadják, hogy durr mekkora ászok vagyunk emberek, nézzétek csak, hogy emelkedik a minimálbér.
    Sorolhatnánk az összes társadalmi problémát, hogy mit okozott az elmúlt években, az, hogy nincs normális fizetés, de tökéletesen szemlélteti az, hogy fogy a magyar. Nem látszatmegoldásokra lenne szükség mint a CSOK, meg családtámogatás, meg a segéjjjj, hanem normális bérrendszerre. De persze a politikusnak nem ez az érdeke, hanem az, hogy azt a vállalkozót támogassa, aki őt is támogatta, hogy az lehessen aki lett.
    Kezdenek talán végre felébredni az emberek? Észrevenni, hogy mekkora kizsákmányolás folyik? Remélem e felé tartunk...

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák