Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee11

    senior tag

    válasz Cifu #1 üzenetére

    Elnézték a közlemény címét. Éhbérért, semmi pénzért vállalható 50.000 munkahely várja a jelentkezőket.

    Nekem van egy sokkal jobb ötletem, én létrehozom az évszázad vállalkozását, bér és juttatások nélküli munkahely, ha minden jól megy pár éven belül már több millió álláslehetőséget fogok kínálni, minden vállalkozó tőlem fogja bérelni a munkavállalókat, óriási üzlet. Na ki tart velem? Én elhitetem a munkavállalókkal, hogy nincs más lehetőségük, mindenhol ennyit fizetnek, azaz semmit, de én legalább majd tisztességesen bánok velük, még köszönök is nekik, minden reggel, bizony!
    Parasztvakítás - Mo. - 2016

    no brain, no problem

  • Zolee11

    senior tag

    válasz TheSaint #31 üzenetére

    Sok kategóriába lehetne sorolni, hogy melyik cég mit bírna kifizetni a melósnak és mit nem. Értelem szerűen egy 3-4 főből álló vállalkozás, jó ha minimálbéres szinten tud fizetni, de elég sok nagyobb "vállalkozás" van, ahol a tulajdonos, tulajdonosok igencsak vastagon fölöznek, félig feketén, félig fehéren dolgoznak, minimálbére, vagy kicsit többre bejelentve, a többi zsebbe. Na ez az a kategória, ahol jóval magasabb béreket is ki tudnának gazdálkodni, de minek, hisz a melós beéri a felével is.
    A multikról ne is beszéljünk, ott a Tesco esete, leestek a színpadról rendesen, de vissza tudtak kapaszkodni, a miértekbe ne menjünk bele, tudnak emelni? Tudnak, korábban is tudtak volna. Tudnának még emelni? Tudnának, de csak annyit fognak amennyit muszáj. Nem véletlen húzták rá a talicskával tolják kifele a profitot, adóztassuk meg őket.
    A politikusok, meg fehérgalléros elvtársak, a minimálbért is csak, és csakis azért emelték, hogy ez után a minimum után muszáj legyen adózni, nem azért emelték, hogy a munkavállalónak jó legyen, hanem azért, hogy a minimális adóbevétel meglegyen. És előadják, hogy durr mekkora ászok vagyunk emberek, nézzétek csak, hogy emelkedik a minimálbér.
    Sorolhatnánk az összes társadalmi problémát, hogy mit okozott az elmúlt években, az, hogy nincs normális fizetés, de tökéletesen szemlélteti az, hogy fogy a magyar. Nem látszatmegoldásokra lenne szükség mint a CSOK, meg családtámogatás, meg a segéjjjj, hanem normális bérrendszerre. De persze a politikusnak nem ez az érdeke, hanem az, hogy azt a vállalkozót támogassa, aki őt is támogatta, hogy az lehessen aki lett.
    Kezdenek talán végre felébredni az emberek? Észrevenni, hogy mekkora kizsákmányolás folyik? Remélem e felé tartunk...

    no brain, no problem

  • Zolee11

    senior tag

    válasz #24737024 #91 üzenetére

    Hát ez nagyon szép, de tényleg, és ezt hol tanítják? A sztenderd and pursznál, vagy a ficcsnél?
    Nagyon szép mutató ez a GDP csak épp a parasztvakításon kívül kb. semmit nem ér. Itt most nem egy ország látszólagos gazdasági teljesítményét vesézzük ki, hanem a fizetésekét, pontosabban a fizetési mentalitást, hajlandóságot, a tulajdonosi hozzáállást.
    Szerinted, ha én mint milliárdos befektető ide telepítenék, 3 orbitálisan nagy hajógyárat, és a jelenlegi GDP a tízszeresére emelkedne, akkor az életszínvonal és a bérek is emelkednének? Mit segítene ez a magyar munkavállalókon, ha én az USA-nak gyártok, ha esetleg még itthonról rendelem meg a nyersanyagot akkor csak csak, de ha még azt is importálom nyugatról, akkor ugyan nagymértékben növelném az előállított javak értéket, csak épp ennek az értéknek semmi köze Magyarországhoz, ez az érték, a bevétel és nyereség, nem itthon fog maradni. Adóztatni ugyan meg lehet, aztán ellopni a felét, és egy pindurkát talán segítene is az országon, de a mentalitás miatt, sehová nem fejlődne az ország.

    Tudod mi a baj? Elárulom. Az, hogy itt mindenki mindent saját magának akar, ezáltal lefizethető, könnyen rávehető minden okoskodásra, a közép- felső vezetők 9x%-a "korrupt", okoskodik, rossz mentalitással próbál feladatot megoldani, aztán jönnek a pofára esések. A cégtulajdonosok nem képesek emberként tekinteni a munkavállalókra, hiába ők dolgoznak igazán, nem érdemelnek semmit. Előttem említették, a fluktuációt, óriási probléma, a vezetők/tulajdonosok képtelenek felismerni, hogy milyen emberekben bíznak meg, akire szükség lenne (tisztességes), azt elengedik (mindenki pótolható elven), aki meg sumák, az meg marad.
    Már nézetté vált, hogy a magyar gyenge munkaerő, olcsó kell legyen. A külföldi, nyugati munkaerő meg nagyon jó, a termelékenysége nagyon nagy, aztán mégis, amikor ilyen emberekkel találkozom, azt látom, hogy szerencsétlenek, hozzá nem értők, és sokszor a magyarnál is gyatrábbak. Viszont a magyar fizetések többszörösét viszik haza. Jah, mert ott nagyobb a GDP, hagyjuk már ezt az ostobaságot.

    Természetesen van összefüggés a jólét és a GDP mértéke között, de erre mutogatni ilyen mértékben fölösleges, mert itt nem erről van szó.

    no brain, no problem

  • Zolee11

    senior tag

    válasz Pttypang #112 üzenetére

    Ha azt mondanám, hogy én nem vagyok skót, és rendesen megfizetném a munkavállalóim, akkor is elveszne az egész országra vetítve, ugyanis hiába költenének többet, a többi cég, akinél növekedik a bevétel, az lefölözné a többletet, 3 Audi A8-as helyett lenne 6 a családban. Itt véget is érne a történet, a mentalitás miatt.
    Az persze jó lenne, hogy ki tudnám szűrni az egész országból a legjobb munkavállalókat, és jó minőségben dolgoznának, ami nekem szintén jó lenne.
    Na de ez Magyarország, itt NEM LEHET, hát nincs miből. :)

    no brain, no problem

  • Zolee11

    senior tag

    válasz #35193216 #116 üzenetére

    És azt én hol írtam, hogy a hajó(k) eladáskori értéke = az előállított javak összegével? Ugyan nem értek a hajógyártáshoz, de sejtem, hogy a beépített eszközök, anyagok értékének többszöröse lehet a vételi ár. Ugyanis a legtöbb részét a hajótest teszi ki, amit nem kevés munkával kell hegeszteni, de a vezetékek, csövek és egyék dolgok szerelése sem kevés munka. Tehát igen nagy mértékű az értéknövekedés, szerintem ezen nem kell vitatkozni. :)
    De teljesen mind1, hogy mekkora a pontos előállítás, vegyük azt, hogy annyi hajót vesz meg a világ haditengerészete, hogy 10x lesz a magyar GDP, akkor sem változna szinte semmi.

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák