Új hozzászólás Aktív témák

  • Foglalt név

    addikt

    válasz azbest #14 üzenetére

    Az autós hasonlat tényleg sántít, mert ez egy tárhely szolgáltató. Kb. mintha valakitől raktárhelyiséget bérelnél.
    Abból is van többféle, ha kevés pénzed van, olyat bérelsz, ahol átfúj a szél az ablakon. Ha a nagymama pótolhatatlan hímzését raknád valahova, akkor kifizeted a fegyveres őröket. Ha feltörik a pincéd és bepereled a főbérlőt, mondván a tetőlécből készült elfalazás nem nyújt elég védelmet, magadat is kinevetnéd, ugye?
    Főleg nyugati társadalmakban még odáig is eljutnak az emberek, hogy egy boltban akkor is kifizetik a portékát, ha az a pénztár másik oldalán kelleti magát. Sőt senki nem érzi felhatalmazva magát, hogy hazavigyen két raklap téglát, mert a tüzép udvarának kapujára csak rá van dobva a lánc. Ha mégis, akkor... Ugyanígy nem tűnik életszerűnek, hogy a főutra fluoreszkáló betűkkel kiírod a tényt a láncról, mert csak ezzel tudod az üzemeltetőt jobb belátásra bírni.
    Egy szóval sem mondom, hogy ez jó, de jelenleg még ez a normális. Bár a megosztásra alapuló gazdaság talán változtat ezen, ahogy egy bennszülött sem mindig érti, mi a túró az a lopás és miért baj, hogy használt valamit, ami éppen senki másnak nem kellett akkor.

Új hozzászólás Aktív témák