Új hozzászólás Aktív témák

  • dark100

    aktív tag

    válasz dezz #18 üzenetére

    Na igen ha valami megsem megy akkor arrol tuti mas tehet pl a fordito.... Egyebkent a gcc szabadon hozzaferheto, szoval csinalj ppc optimalizaciot, varom mi sul ki belole. Es egy jo tipp: ne dolj be a szamoknak. Csak kabitanak (Pl USB2.0 Hi speed, 480 Mbit/sec a szabvany szerint, de a felet is csak ritkan hozza a gyakorlatban)

    Pl: To fetch instructions, the instruction fetch logic reads 32 instructions at a time into its instruction line buffer (ILB). Ez jol hangzik ugye? Foleg ha az elso egy ugroutasitas, es 32 ciklust foloslegesen elpazaroltal toltogetesre. Az kozponti gyurubusz is zavar engem. Szerintem a memoria varakozas elnyeli a teljesitmenyt. Ez egy vicces problema manapsag, mert senki sem gondolna ra. Ugye mindenki abbol indul ki, hogy a CPU feladata a szamolas, biztos azt a bonyolult megoldani. Kozbe ha a szamolason mulna, talan mar joval 10 Ghz folott jarnank. De a problema az adatok mozgatasaval van. Keptelenseg a procikat elegendo adattal ellatni. A parhuzamositas eppen segit, ha nem egy buszon ucsorognek.

    Ne aggodj, eros az a proci, de kozel sem anyira. Foleg ha a teljes opengle renderelest is neki kene majd vegeznie. Es mindenki a memoriara fog varakozni.

    Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software

Új hozzászólás Aktív témák