Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haris

    őstag

    válasz ng0ofy #32 üzenetére

    Először is köszi a segítséget, amit ugyan azt mondod, nem tettél, de valójában igen.

    A válaszaim:
    1, szinte pontosan eltaláltad 4 napja van fenn a gépen és bizony nem töröltem azonnal, hanem küzdök vele, most is erről írok. Ennek egyedüli oka, hogy van lehetőségem mindezt ingyen megtenni, és úgy gondolom, ezt ki kell használni, mert ha lejárt ez az időszak, akkor más vagy csak a saját bőrömön (pénztárcám kinyitásával) tudom megtapasztalni, hogy jó-e ez a rendszer nekem. Vagy a neten fellelhető ilyen-olyan kalóz verziók segítségével, de arra nem vagyok hajlandó. Én nem játszom, nekem nem létfontosságú a windows. A win7 is már másodszor lett feltelepítve, mert első alkalommal, miután lejárt a 30 nap próbaidő inkább feltettem a gépre egy ubuntu-t, minthogy feltörjem a wint. Mint láthattad a hozzászólásomból, még a microsoftban sem bízom meg 100%-osan, nemhogy valaki olyanban, aki hajlandó nekem "ingyenessé tenni a windowst" csak telepítsem fel ezt vagy azt a loadert, cracket stb.. :(((

    2 Használati utasítást? Ez nekem új. Valóban figyelmetlen voltam, mivel friss az élmény amit a 8 okoz, eszembe sem jutott ilyesmire rákeresni. Most már bújom a microsoft oldalát.

    3. Azt mondod: "de valamire, ami még nincs kész, ne süssük rá a bélyeget előre, hogy rossz ugyanakkor sok helyen azt olvasom, hogy a felület már nem fog változni, tehát kész, és ha kész, akkor bizony rossz.
    Miért? Mert épp a microsoft volt az, aki rászoktatta az embereket arra, hogy a PC-t egérrel irányítjuk, nem billentyűzettel és parancssorral.
    Most meg létrehoztak egy új rendszert, amit mindennel lehet irányítani (az eddigi hozzászólások alapján) csak egérrel és tapipaddal nem!
    Ráadásul a mai PC-k többsége még bizony egérre és bill-re támaszkodik (a felhasználók többsége pedig csak egérre

    4. Megnyomom a gombot, előszedem a programot ami kell, az eddiginél könyebben és szebben Annyit leszűrtem, bár nem a te hozzászólásodból, hogy ez a Win gomb + a keresett program neve, amit előszed nekem a 8, amire már csak rá kell kattintanom.
    Ezt gyorsan ki is próbáltam, (mert persze erről sem tudtam :B ) és tényleg működik, és használni is fogom. De....
    Itt kanyarodunk akkor vissza a 3-as pontra. Még jó, hogy én tudom mit használok név szerint. De nézzünk egy egyszerű halandót, akik tényleg csak használja a gépet:
    pl az anyósom, akit nem akarok bántani, viszont tökéletesen modellezi az "egyszerű" felhasználó fogalmát. Neki bizony gőze sincs arról hogy mi a program neve amit használ. Egyszerűen rábök arra, ami az emlékeiben úgy néz ki mint egy E betű, ami maga az Internet. Meg próbáltam neki valamikor feltenni egy Chrom-ot, de inkább hagytam, sosem értette meg mi az az alternatív böngésző (vagy csak a böngésző)

    Na és a non plusz ultra:
    Valamint eddig úgy néz ki a 8 talán olcsóbb is lesz, ilyen-olyan konstrukciókban.
    Na mert a Microsoft olyan jótét lélek, hogy nekünk akar kedveskedni, nem az a gomd, hogy ha ugyanannyi lenne, mint a win7 nem venné meg senki.
    Amúgy nekem is van legális kulcsom, úgyhogy ez majd engem is érdekel, mert 4500-ért hajlandó leszek megtanulni. 27ezerért nem lennék.

    Bocs megint kicsit hossszú lett.
    Megyek vissza a microsoft oldalra tanulni, olvasgatni. ;)

    Tybee000
    Ezt nem értem. :F Nem használok androidot, és nem hiszem ogy megadnám neki, mert mint írtam neki sem lenne köze hozzá.
    A liveID pedig szintén nem tudom mi...

    [ Szerkesztve ]

  • #40553216

    törölt tag

    válasz ng0ofy #32 üzenetére

    "Elégedetlenkedőknek és metro felületet csépelőknek:"
    Mit gondolsz, mivel kapcsolatban olvastam sokszor, és írtam is párszor ezt az érvelést? Hát persze, hogy a Linuxszal. Ott általában az az ellenérv, hogy ez nem működik, olyannak kell lennie, mint a Windowsnak, mert így a júzerek dobják. Ez a "még szokni kell" érvrendszer elmegy egy olyan OS-nél, aminek a részesedése 1-2%, de még az OS X-nél is. De a Windowsnál ez egyszerűen nem fér el. Ez látszik már abból is, hogy az MS már egész más terjesztési metódust és árakat hozott nyilvánosságra. Nyilván előre menekülnek.

    "szerintem felesleges túlságosan bonyolult programokat app formában megírni, maradjanak a desktop módnál.">Mondjuk ez erősen keresztbe verne a teljes x86-ARM átjárhatóságnak.

    @(#33) aero.
    Erről nincs infóm, de az biztos, hogy XP>Vista>Win7 váltás nem csak emiatt ilyen egy verziót átugrálós, hanem a Vista (Win7 Béta) ismert hátrányi miatt: driver, gépigény, inkompatibilis programok. laca026 hsz-ét figyelembe véve ez mg csak nem is két generációnyi kivárás, hanem majd' 3, bár nem a 3. generációs cuccot tolják fel, hanem a 2.1-et (SP1).

    @(#50) erdoke
    Érdekes ezzel érvelni a Win8 mellett:
    "rég áthidalták a szörnyszülött átmeneti megoldásokat" :DDD

    @(#56) haris
    4500? 40$/€. Utóbbi még barátok között is inkább 11000Ft.

    How Real People Will Use Windows 8
    My Dad Tries Windows 8 For The First Time

    Itt hasonlítják az iPad-et és a Win8 Surface-t.
    Vicces a Surface-ben a madzag. Mennyit is bír? :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák