Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    inkább a sok "jogvédő" fizetését utalnák át a szegény károsultaknak, jobban örülnék... :W

  • #16820480

    törölt tag

    válasz v.tom #4 üzenetére

    én még ezekkel a szankcionálásokkal sem értek egyet. be kéne már látni, hogy az információs társadalomban nem állják meg a helyüket ezek a törvények, amiket még 100 évvel ezelőtt (vagy még régebben) hoztak a szerzők védelmére. ezen kéne agyalniuk azoknak a jogvédőknek (vagy érdekvédőknek, de ebből a névből látszik is, miért nem agyalnak rajta: a saját érdekeiket védik), nem azon, hogy tűzzel vassal kiírtani a jelenleg illegálisnak minősülő másolatokat.
    továbbra is meg vagyok győződve, hogy ez is csak saját zsebek megtömésére szolgál, és egyáltalán nem látják előnyét a tényleges művészek (akiknek amúgy is sokkal nagyobb pénzük lehet a reklámkampányokból, meg publicity show-kból).
    csak ugye amíg megy előre így ez a szép csillogó világ, adig lökdösik...

  • #16820480

    törölt tag

    válasz erdoke #22 üzenetére

    az amatőr bandák jó része nem is abból él, hoyg zenél, csak mellesleg csinálják, mert élvezik. ismerek én is ilyen embert.

    a másik meg az, hogy ha nem annyiért adnák az albumokat, amennyiért, akkor talán többen megvennék. számold ki mennyi lehet egy-egy CD költsége. 100huf? esetleg 200? és a többi hova megy el, mert ugye 4-5000 alatt alig kapni már ilyesmit. oké, kell a studióbérletre, hogy felvegyék, de ez egyszeri díj. meg kell a kiadónak, forgalmazónak. de ez még mindig nem szabadna ezres nagyságrend legyen darabonként! ráadásul manapság éppen arra kéne terelni, hogy online lehessen hozzájutni a dolgokhoz, ekkor még nyersanyag költsége sincs egy fillér sem, a forgalmazó bérét meg átveszi a szerver díja (amit az oldalon elhelyezett esetleges reklámokból lehet fedezni akár). csak akkor pénz van már a zene-/filmiparban, hogy ezt akarják elkerülni, mert akkor egy rakás ingyenélő koppanna nagyot. egyébként meg igen, a koncerteket se hagyjuk figyelmen kívül: mert azért minden egyes alkalommal megdolgoznak, amikor kiállnak a színpadra, és onnan nem is sajnálom a pénzt, aki érdekel, annak kimegyek a koncertjére, ezzel is támogatom őket. de egy albumot egyszer megcsinálnak, és annyi. ahogy egy programot is egyszer megírnak, majd ahányszor lemásolják, annyiszor kapják meg a pénzt érte. de megint oda lyukadtam ki, hoyg nem jó ez a szerzói jogi rendszer így jelenleg. és ezen egy újabb szigorítás sem fog segíteni semmit (lásd: szesztiallom :) )

  • #16820480

    törölt tag

    válasz sh4d0w #53 üzenetére

    de például hálapénzt elfogadni tilos. mégis adózni kell utána, ha pedig valaki azt írja a bevallásába, hogy nem kapott, akkor arra rámennek, mert olyan nincs, tessék adózni! még ha nem kaptál, akkor is jobb bejelenteni egy keveset, és adózni utána. mondhatni tisztességes.
    már csak az lenne jobb, hogy embert ölni tilos. kivéve ha leadod a holttestet donornak, mert akkor semmi gond... :U
    a jelenleg érvényben levő, adathordozós díj is ilyen katergória, de az új törvény sem jobb, sőt.

Új hozzászólás Aktív témák