Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz ShadowX #21 üzenetére

    Nem mindenhol van suru tomegkozlekedes. Azert olvastam el a cikket, mert ha ki kell szallnom az autobol akkor a lakastol kicsit tobb mint 1.5km-re van a hev-megallo mint elso lehetoseg, es kelleni fog valami ilyesmi eszkoz - jobb figyelgetni hogy hol tartunk mint 1 het alatt probalni atlatni a piacot. Raadasul ahol meg nem kotottpalyas kozlekedes van (esetleges koltozesnel meg az a valoszinu), ott egy ilyen elozheti a dugozo buszt... es azert gyaloglasnal lenyegesen gyorsabb. A nem elektromos roller ket dolog otvozve: maceras eltenni es me'g nem is nyer annyira sokat a setahoz kepest -> aki sportolni is _akar_ annak jo, reggel me'g el is menne, de szellemi melo is le tud ugy farasztani hogy este mar nem is probalkoznek (tudom, egyeni szocprobl).
    Mondjuk ez a peldany nem gyozott meg. Meg tavolsagfuggo, fel oranal tobbre biztos jobb az amin ulni lehet (csak a bringanak - hajtastol fuggetlenul - maceras a tarolasa, ezt meg beteszem az iroda sarkaba).

  • axioma

    veterán

    válasz ShadowX #29 üzenetére

    Az csak az egyik vegpont, a masiknal is van bar ott nem olyan sok seta, kozte fel ora hev-ezes, plusz 1x vagy 2x 10-20 perc varakozas (fagyoskodas) - varoshataron tulra nem megy ki csak minden masodik.
    Ja es hogy osszekossem a masik hsz-szel, ha 60 nem is de 50 vagyok es no, van okom arra hogy miert nem jo fixen 3km setalgatas, plane egyik fele ugy hogy emberek koze megyek utana, masik fele meg kaptatoval vegzodoen, sotetben, plane esoben. Szoval ja, adott esetben felszallnek a rollerre. Ertelmesebb lenne, mint erre a 1.5km-re tartani (megtartani) egy autot...

    [ Szerkesztve ]

  • Bog

    HÁZIGAZDA

    válasz ShadowX #28 üzenetére

    Majd lesznek early adopter nénik, akiknek az unokájuk ad egy rollert, aztán a szomszéd néni irigy lesz és neki is lesz. De nem csak a 60+ korosztály opció a szcenárióban, hanem a 15 éves srác is, aki a középsuliba megy be a szomszéd faluból. (Ez egyébként már tetten érhető mondjuk Nemesvámos-Veszprém vonatkozásában, ott van normális bringaút.) De van másik példám is: cimborám Balatonakárhol szokott egy kissé szottyadt faházban létezni nyáron, van egy noname rollere, azzal megy a partra, meg át Füredre, ha kell valami. Van ezeknek a motyóknak helye nem csak Budapesten, csak tényleg tök jó lenne kereteket alkotni hozzá. És persze magamnak is el tudnám képzelni a dolgot, mert ahol én szoktam lenni, onnan egy falu a rokonság másik fele, csak éppen ott (még) nincs bringaút, a 77-esen pedig hát kábé öngyilkosság rollerezni 20-szal :D Szóval arra az 5 kilométerre előveszem az autót, ami nettó pazarlás, de azzal 5 perc, gyalog meg pont 50. Rollerrel lenne 15.

    Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

Új hozzászólás Aktív témák