Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsi99

    addikt

    válasz Dr. Akula #44 üzenetére

    Ne aggódj majd a nagy testvéri demokráciát is megtapasztalod. :R

    Az állam törödnie kell ezzel is... nem mindenhol közjójszágok.. a csemeték...
    Ha a kedves szülök eddig törődtek volna vele Floridában (is) akkor nem lenne olyan probléma amit meg kell oldani.
    Pl... ahol nincs közterületen matrészegre leiszom magam és balhézok ,ott nem is kell megtiltani a nyilvános piálást...
    Amelyik szülö eddig megtiltotta ,hogy a tizenéves csemete hardcore vdeókat nézzen a használt guminő felújításáról ott ez nem lessz probléma... ahol viszont a "szülő" magas ívben tett rá , ott nem árt ha s@ggberugják érte...
    Amúgy nem értem miért érzed úgy ,hogy Florida állama miatt itt a világvége... esetleg ott élsz és 14 alatt vagy? Vagy van valami helyismereted ott ,hogy úgy látod ez elhibázott döntés volt?

    Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

  • Joci10

    őstag

    válasz Dr. Akula #44 üzenetére

    Szóval. Ne legyen tiltva a gyilkosság, a rablás, meg egyéb 'rossz' dolog, mert nem az államnak kell fellépni, hanem a szülőknek nevelni? Nem tűnt fel, hogy ez nem így megy, és nem csak ezen múlik? Nem tűnik fel, hogy az elmélet és a valóság között nem csak elméletben van különbség? Vannak olyan dolgok, amiket az államnak át kell vállalnia. Ez most egy kérdőjeles ügy, hogy kire tartozik, de hogy nem a szülők kérték az államot, hogy mentse meg a gyerekeket (mint ahogy állítottad), az biztos. Itt az állam lép fel, mert úgy érzi, hogy vannak dolgok, amik ártalmasak lehetnek egyes gyerekekre, így próbálja védeni őket. Hogy tényleg ártalmas-e, azt orvosok is vitatják pro illetve kontra; de úgy tűnik, bizonyos körökben inkább az ártalmas felé billennek el. És ahogy meg van tiltva bizonyos egyéb 'ártalmas' dolgok (pia, cigi, ...) gyerekek részére való eladása, úgy ezt is meg lehet tenni. Nem lesz ettől sem rosszabb, sem jobb a demokrácia helyzete. Max a gyerekeké nő meg.

  • L3zl13

    nagyúr

    válasz Dr. Akula #44 üzenetére

    Azt a társadalmi formát ahol az állam nem korlátoz semmit nem demokráciának hívják, hanem anarchiának.
    Azt meg sosem tudtam komolyan venni amikor valaki rögtön komcsizni kezd amint valami állami szabályozás felmerül. Annyira süt belőle nagytőke/multi cégek által pénzelt propaganda, hogy nem tudom értelmes ember hogy tud bedőlni neki.

    Aki hülye, haljon meg!

Új hozzászólás Aktív témák