Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • strogov

    senior tag

    válasz <Adamsky> #15 üzenetére

    "a gyerekeket vajon a szülőnek vagy az államnak (felsőbb hatalom) kell megvédenie a káros tartalomtól"

    Ez sokrétű dolog. Itt arról van szó, hogy a meta és az x (twitter) algoritmusa ezeket az anyagokat terjeszti. Nem "csak" ki lehet posztolni, hogy szereted ha lefejeznek egy csecsemőt (bár ez is illegális). Az algoritmus ezeket később mások felé terjeszti.
    A hazugságokkal, félinformációkkal ugyanez a helyzet. Ezek nem csak platformot adnak ahol elhelyezik ezeket a tartalmakat, hanem terjesztik is. Az nem menti fel őket, hogy nem tudtak róla, hogy hazugság.

    Én mint szülő megtilthatom a gyerekemnek, hogy tiktok-ot, vagy fb-t használjon. Ahogy meg is tiltom. De ha a közösségben mindenki használja, akkor ebből sok, és nagyon mély konfliktusok lehetnek. Ebben pedig sérül a gyerek, és sérül a család is. Nálunk csak 1-2 gyerek használja még a közösségben, így nincs belőle komoly konfliktus. De van ismerős ahol a gyereket addig csesztették az osztálytársai mert nem volt fb-je (és mobilja sem), hogy már félt bemenni az iskolába. A vége az lett, hogy a szülőknek engedni kellett, mert sem az iskola, sem más szülők nem tettek semmit.
    A magyar állam azt várja a tanároktól, hogy adminisztráljanak, nem azt, hogy odafigyeljenek, vagy tegyenek bármit a gyerekekért. Sőt ha beavatkoznak, akkor még a tanár lesz lecseszve.

    Van egy pont amikor a közösségnek (államnak) kötelessége belépni. Az azbeszt sem azért tűnt el mert az emberek megértették, hogy nem jó belélegezni. A DDT se azért tűnt el mert megértették az emberek, hogy káros. DDT-t konkrétan Magyarországon tiltották be elsőként a világon, és erre büszkék lehetünk. Mondhatnád, hogy az állam milyen alapon dönti el, hogy mivel szigetelek, vagy permetezek? - Azért mert sok a hülye seggfej aki képes saját magát is mérgezni, hogy kicsit olcsóbb legyen, és ezzel tönkrevágja az egész közösséget. Attól, hogy valami nem okoz fizikai tüneteket, még lehet rettenetesen káros.

  • strogov

    senior tag

    válasz mepet #25 üzenetére

    Pedofil tartalmaknál, vagy bosszú pornónál se állt meg soha az az érvelés, hogy nincs elég emberük. Ezeken a platformokon az ilyen tartalmak nagyon gyorsan eltűnnek. Még pornó oldalaknál is megoldják, pedig ott aztán kevés a cenzúra.
    Talán azért mert ezekért tényleg rommá büntetik őket. Itt az ideje más káros tartalmaknál is komoly büntetéseket osztani, és komolyan venni a társadalomra káros tartalmakat.

  • strogov

    senior tag

    válasz mepet #29 üzenetére

    "Az igazsagot akkor is tudni szeretnem, ha eroszakos"

    Egyrészt az "igazság" csak kontextusban létezik. Másrészt a hír akkor is hír ha nincs mellé gore tartalom.

    "Ha jol titokban van tartva, az csak es kizarolag ront a helyzeten."

    Szellemileg minél korlátoltabb egy társadalom annál kevésbé kifizetődő az igazság. Ezért működik a populizmus. Lásd. magyarországon 1x mondott igazat egy miniszterelnök, és azóta is azt hiszik a gombák, hogy csak ő hazudik. A másik azt mondja, hogy ő mindig igazat mond, mert ezt akarják hallani. De a mindennapokban sem éri meg kellemetlen helyzetben igazat mondani. Próbáltam sokszor.

  • strogov

    senior tag

    válasz Ivy.4.Ever #30 üzenetére

    "Emlékezetes amikor a covidnál a labor elmélet megjelent először akkor hadakozott a twitter ellene"

    Egy hiszti közepén társadalmilag nem túl előnyös egy bizonyíthatatlan elmélet alapján egy csoportot megjelölni bűnösnek. Kivétel ha Goebbels irányít. Mivel kínából indult, és pont egy labor közelében, így kizárni soha nem lehet, de bizonyítani se. Kínai külsejű embereket enélkül is eleget csesztették a hiszti első hónapjaiban.

    [ Szerkesztve ]

  • strogov

    senior tag

    válasz mepet #34 üzenetére

    "Mifele kontextus, vagy, hogy jon ez ide?"

    A gore tartalom önmagában öncélú. A hír gore képanyag nélkül is hír. Viszont Kontextus nélkül semmi értelme. Ki, mikor, milyen okból, hol, stb. Azon kívül, hogy te állítod, hogy saját családod ki tudja, hogy ez így van-e? Tudod hány pedofil csoport álcázza magát nyaralási képeknek? "Itt a kislányom a jachtomon napozik". De ha saját családod akkor sem tehetsz fel bűncselekményről, pláne háborús bűnről videot. Még hadifoglyokat is tilos videozni nemhogy áldozatokról posztolni. Ha megerőszakolod a gyereked akkor azt is kiteheted szerinted, mert a szerzői jogok nálad vannak, te vagy az egyik résztvevő, a másiknak meg te vagy a törvényes képviselője? Nonszensz.

    Ezen kivül lehet félreveztő. pl. direkt zártad be a családot egy katonai célpontba, hogy felvehesd ahogy lemészárolják őket. De az is lehet, hogy tegnap te mészároltál, és most mentek megbosszulni, de te elbújtál, hogy a családod írtsák ki. Vagy nem is történt semmi, az egész csak eljátszott. Mindegyikre számtalan példa van.
    Ezért ezeket az eseteket hatóságnak kell kivizsgálnia, és az ilyen videoknak semmi keresnivalójuk a közösségi médiában. Később is legfeljebb dokumentum filmben, kommentárral.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák