Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz mepet #19 üzenetére

    Sőt, a facebook vitte el oda az ingyen internetet, lényegében a facebook lett ott az internet, azt ismerték meg először. És azon szervezték meg a népirtást, amire hiába figyelmeztették többször a facebookot, a lényeg a kattintásszám volt. Évekig. Nem csak véresszájú hülyék voltak, hanem tényleg elkezdtek vérengzeni és ehhez csoportokba szerveződni állami szinten, a hadsereg facebookkal irányította a támadásokat.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz hegedus001 #3 üzenetére

    A felnőttek jó esetben el tudják dönteni, hogy mi a jó vagy mi a rossz. A gyerekek nem, amit megszoknak az lesz az alap.
    Gondolj csak bele, hogy az alapvetően erőszakos társadalmunk lesz pár évtizeden belül a normális..... ez lenne az alap, hogy eltiporjuk egymást

    Ezzel szemben azt látni, hogy való élettől elszakadt hópihék a fiatalok, akik a safe space buborékban mentális betegséget fejlesztenek ki az agymenéseikkel. Mert nem szabad senkinek sem megmondani, ha idióta, hanem az elmebetegeknek is jár a csoki.

    Szóval az állami és nagyvállalati gyereknevelés helyett, mondjuk a szülőnek kellene leülni vele beszélgetni, benne lenni a gyerek életében. Hogy ne a facebookon/tiktakkon és aktuális agymosó kretén platformon nevelkedjenek fel legyek ura módra, miközben attól idegösszeroppanást kapnak, ha valaki nézésébe valami beteget gondolnak be a saját képzeletükben.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Rayyy #51 üzenetére

    Aki totális diktatúrát és kontrollt akar, hogy az állam mondja meg az utolsó gondolatig, hogy mit szabad, s az állam folyamatosan felügyelje, annak nyitva áll a napfényes észak-korea.

    A szabadság egyéni felelősséggel jár. Gyereket szülni bárkinek lehet, de a joggal kötelesség is jár: hogy nevelje is azt a gyereket.

    Ne ahhoz igazítsuk már a szintet, hogy van olyan szülő, aki bármilyen okból képtelen nevelni a gyerekét. Arra már régóta létezik állami megoldás: gondnokság, bentlakásos intézet, szociális háló. Ha ez nem működik, akkor tessék ott reklamálni, nem pedig még nagyobb kontrolt adni a rosszul működő rendszernek.

    Tőlem háríthatjátok a felelősségeteket, a ti gyerekeiteknek lesz attól rossz. De amikor azt követelitek, hogy totális elnyomás legyen, csak mert gyengék vagytok és kell egy erős hatalom, ami mindent megmond, akkor nem kell meglepődni, ha előkerül a vasvilla.

    Egyébként pedig már jelenleg is agyon van szabályozva minden. Esetleg mi lenne, ha a hatóságok nyomoznának a bűncselekményekben és nem jogszabállyal akarnának rendet tenni 2 hét alatt?

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz updog #56 üzenetére

    Jellemileg gyengék, de szavazáskor a szolgalelkűek és felelősséghárítók tömege szavaz a diktatúrára.
    Követelitek az általános elnyomást, de kikéritek magatoknak, hogy miért szól bele más

  • azbest

    félisten

    válasz Reggie0 #61 üzenetére

    múltkor volt a hírekben, hogy lövöldőző michigani gyerek apját és anyját is elítélték "nem szándékos emberölés vádjában" végül a gyerek elhanyagolása miatt. Ez volt az első ilyen.

    Szerk: Nálunk is rengeteg törvény van állítólag a gyerekek védelmében, de az állam nem finanszírozza az ellátórendszert. Leépíti a segítséget. És a legproblémásabbakat nem is merik szankcionálni, mert a hatóságok is behunyják a szemüket. Helyette újrabb és újabb nagy szókampány és még szigorúbb szabályokzások bevezhetése folyik, kampány jelleggel. De a szabályokat csak a szegénység miatt nehezebb körülményű, de amúgy becsületes szülők ellen alkalmazzák, a bűnöző életmódúakra nem merik. Szabállyal már tele a padlás, az egyforma és konzekvens alkalmazás viszont nincsen meg. Ahogy a finanszírozása sincs meg.

    Elvileg arra is van sok helyen szabály, akár állami, akár települési szinten, hogy egy lakás milyen kell legyen. Hány négyzetméteren élhetnek hányan. De könnyebb a netre kihozni újabb korlátozást és megfigyelési kötelezettség szabályt, mint dolgozni.

    #65 Rowon ilyen is van, de jobb módban is el lehet hanyagolni a gyereket. A netes hülyeségek, azzal kapcsolatos személyiségfejlődési problémák nem feltétlen a legszegényebbeknél jellemzőek.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Rayyy #70 üzenetére

    csak egyet emelek ki:

    • egyébként is túlszabályzott internet: aha, annyira van túlszabályozva, hogy havi párezer forintért korlátlanul a tiéd lehetnek többek között az alábbiak: bármennyi személyazonosság mindenféle fórumokon / bármennyi elérhetőség (e-mail cím) / bármilyen erőszakos, aberrált tartalom két kattintásra

    A bűncselekményt nem ezer új szabály fogja megszüntetni, hanem az, ha a hatóság betartatja a szabályokat. A rengeteg túlkapó szabállyal csak azokat vegzálják, aki normálisan viselkedik. A bűnözőket nem üldözik, mert őket nehéz vegzálni. Mi lenne, ha a rengeteg meglévő szabályt tényleg betartatnák és a hatóság végezné a dolgát, amiért az adót szedik.

    Az eddigi törekvések is mind oda futottak ki, hogy mindenkit megfigyeltessenek a szolgáltatóval és az automatikusan feljelentse, törölje, tiltsa, attól függetlenül, hogy jogos volt-e valójában a robot bejelzése. Jogorvosi lehetőség nincs, a szolgáltató dredd bíró kell legyen, aki ítélkezik és kivégez, mert a hatóság rájuk tolja. És a szolgáltatót sem veszik elő, ha az követ el valamit, mert a népszerűség ellen lenne választáskor.
    Emellett már többször bebizonyosodott, hogy az államoknak vannak szervezeteik, amelyek mindenkiről mindent adatot igyekeznek begyűjteni és eltenni, jól jön az még alapon. Csak az szab ennek korlátot, hogy adott államban mennyi pénz és milyen technikai szint áll ehhez rendelkezésre.

    Van aki minden népszerűségi kampány propagandát elhisz, miközben a gyakorlat azt mutatja, hogy az államban vannak olyan szereplők mindenütt, akik igyekeznek visszaélni a hatalommal. A szociális problémákra léteznek törvények, szervezetek, állami rendszer. Tessék azt követelni, hogy ezek működjenek és ne kamuból létezzenek.

    Ezeket már korábban is leírtam szerintem.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Rayyy #74 üzenetére

    Úgy emlékszem talán az X platformon is ez volt a mondás a pipa előfizetésnél. Sokan leszólták, hogy pénzharáscsolás, pedig az ellenőrzött fizetési adatok felvétele egyben azonosítja is a felhasználót. Ha törvényt szeg, akkor ki lehet kérni ki az. Ha lopott kártyával fizetett, akkor az önmagában is bűncselekmény és eljárást okoz.

    Van ahol az anonimitás elvesztése miatt negatívan fogadják ezt, bár szvsz pont amerikában jellemző, hogy elvileg nem kell igazolniuk sok esetben magukat alapból, eu-ban érdekes, hogy szigorúbb az adatvédelem, de egyúttal talán több helyen is kell igazolni magunkat.

    #75 Rayyy
    sajnos nem lehet szétválasztani a kettőt. A gyerekek javára hivatkoznak, de közben a meglévő, ezeréves, valós világbéli rendszer nem működik, mert nem prioritás. Ezért mondom, hogy átverés.

    Egyébként arra is vannak szabályok, hogy fiatalok számára mit szabad kitenni. Ha valaki megszegi, az is valsz minimum, szabálysértés.

    Egy dolog van, amiben például a hatóság érdekes módon nem lép fel: próbáltál már jelenteni csalást akár facebookon, akár youtubeon? A feljövő kategóriákra és kérdésekre nem illik rá. Szándékosan próbálnak elterelni a jelentés megtételéről. Ez valsz nem véletlen: sokan fizetnek a csalások terjesztéséért és sokszor politika is van benne.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Rayyy #84 üzenetére

    Egyébként, ha kiskorú gyerek megsérül, akkor a szülőt vagy azt veszik elő jogilag, akinek a felügyeletére volt bízva. Persze, amíg nem történik baj, addig nem szokták nagyon firtatni, hogy miért lehet felügyelet nélkül annyi gyerek, de ha baj éri, akkor a jog szerint megvan a felelős. Olyan nincs, hogy a facebook a hibás, mert ott csinálta. Nem ott csinálta, hanem a való életben, ahol felügyelet nélkül hagyták őket.

    A felügyelet arra is vonatkzik, hogy milyen eszközöket, meddig és mire használ. Ugyanúgy, ahogy gyufával, késsel, ollóval, benzinnel játszik.

    #92 Rayyy
    nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak, ezt is érdemes megjegyezni. Nem az számít, hogy mi igazságos, hanem, hogy mi a szabály. Akkor is, ha kárt okoznak vele, akkor is ha igazságtalanság.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Xpod #97 üzenetére

    Egyébként van is minimum életkor a közösségi oldalakon szerződéskötéskor, és elvileg valós személyként kellene szerződni. A gyakorlatban sokaknak sosem kérik a személyük igazolását.
    Feltöltésre is van szabály, hogy mit lehet és milyen beállítással, korhatárossággal.
    De még felnőtt emberek sem érik fel ésszel, hogy szerződést kötnek regisztrációkor. Nemhogy azt, hogy a gyereküknek nem is szabadna szerződnie, szabálytalan és érvénytelen sokszor.
    A szülök és általában az emberek hajlamosak a tudatlanságukkal takarózni, pedig az nem mentesítő, hanem súlyosbító körülmény kéne legyen. :U

    Amúgy a szerzői jogi védelemre már egészen durván van automa megoldásuk is. Ha valamelyik pénzes cég levédette a tartalmat, akkor még úgy is letiltják más általi feltöltését, ha valójában nem is a pénzes megbízó cégé a jogtulajdon, csak visszaél a rendszerrel.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Rayyy #104 üzenetére

    terméktájékoztató vagy használati utasítás

    Amúgy van szerződés, ászf, útmutatók, kérdések-válaszok... csak senki sem olvassa el. Aztán arra hivatkozik, hogy nem tudta. És bár látta a gyereket egész nap a telefont nyomkodni, de nem tudta mit csinál. Valójában nem érdekelte és nem foglalkozott vele, kifogások.

    #110 Rayyy
    tudtommal vannak ilyen szűrők, pont a netszolgálatatókat is kötelezik a terjesztésükre. De te sem olvastad el. Nem tájékozódtál.

    #113 Rayyy
    az átnyúlás pedig a felelős egyének életét keseríti meg, az ő jogaikat korlátozza.
    Aki felelőtlen, az mindig képes lesz kikerülni a feladatokat, nem csinálni meg a kötelességeit. Az alkalmatlan szülőktől törvény szerint el kell venni a gyerekeket, de ezt sem szokták alkalmazni, másrészt sok esetben a felelőtlen szülők a gyerekcsinálásból is sportot űznek, mert joguk van hozzá.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz Astroboy #114 üzenetére

    ehhez nem kell új szabályozás, csak alkalmazni a meglévőket :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák