Saját zenelejátszót tervez a Microsoft

A Microsoft nem tervezi a jövőben tétlenül nézni, hogy az Apple gyakorlatilag kisajátítja magának a hordozható zenelejátszók piacát. A BusinessWeek értesülései szerint a szoftvervállalat most annak a lehetőségét vizsgálja, hogy milyen esélyekkel indulhat ebben a szegmensben, ha technológiai partnerei helyett maga készíti el és dobja piacra saját márkanéven multimédiás masináját. Az üzleti lap úgy tudja, hogy a megvalósíthatóságot vizsgáló team létrehozásán túl egyelőre további előrelépés nem történt az ügyben.

Bill Gates elnök korábban azt hangsúlyozta, hogy ezen a piacon a nagy választékot preferálják a fogyasztók az Apple néhány készülékével szemben. A Microsoft ezért is dolgozott gyártópartnerek sokaságával, melyek a cég szoftvereivel szállítják lejátszóikat. A mostani tapogatózás e stratégia kudarcának elismerését jelenti.

Noha a redmondi iPod állítólag ma még papíron sem létezik, a lap forrásai szerint nem csupán egy szimpla klónról lenne szó, hanem egy olyan készülékről, amely a zenék és filmek lejátszásán túl játékok futtatására is alkalmas, és így a már bejáratott Xbox márkanevet is viselhetné – írja a BusinessWeek. De a vállalatnak a névválasztás lesz a legkisebb gondja, sokkal nehezebb lesz megtalálnia az egyensúlyt az önálló piaci antrétól remélhető haszon és a partnerek elidegenítésével járó veszteség között.

Azóta történt

Előzmények