Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    Nekem az active van, ezt túlárazottnak éreztem ennyiért.
    Korábban egy polár övet + órát használtam az elliptikus trainerre meg a súlyzós edzéshez.
    Számomra döbbenet pontos a pulzusmérése, a polárhoz képest (ami elvileg EKG pontosságú) néha-néha 1 bpm eltéréssel.

    Amit itt nem szeretek, hogy sokszor jobban meg kell rázni, hogy mutasson valamit (vsz. ez ott a mérés pontosságát is rontja), ha nem akarok gombot nyomogatni (nem akarok).
    Szintén zavaró, hogy a leállításhoz 3 másodpercig kell nagyon pontosan tapizni a kijelzőt (családban lévő Mi Watch gomb szekvencia számomra jobbnak tűnik).
    Amit nagyon hiányolok az a több ébresztés (nekem más kellene hétköznapra ill. hétvégére). ill. alternatívaként szinkronizálhatná a telefon ébresztésével.

    Zavaró még, hogy elveszi a telefonnál a hangot az autó bluetooth-os kihangosítójától és tapiznom kell az autóban, hogy hova menjen a hívásnál a hang. Speciel nekem ez az egész órával telefonálok dolog totál felesleges (erőltetett dolog). Tökéletesen elég lenne az, ha híváskor rezeg, minden más csak marketing.
    Még véletlenül sem akarok az órával fizetni.

    Az appban mostanában kétszer kell az alvásmonitoringba bemenjek, hogy leszinkronizálja az adatokat (korábban ez működött egyből).

    Aminek örülök, hogy elég hetente tölteni (2x 30p kardió, 2x 30p súlyzós, néha nagyobb kardio, a kutyás sétáknál nem indítok sportot, beleméri a napi adagba).

    Ha kijavítanák azt a néhány zavaró hibát/hiányosságot amit írtam nagyon elégedett lennék (akár S2-re is váltanák), így csak simán azt mondom elég jó. Igaz nekem csak aktivitás és alvásmonitoringra kellett, minden más felesleges árdrágító sallang. Minden olyan dolog ami az akkuidőt csökkenti/súlyt növeli káros.

  • ecaddsell

    aktív tag

    Ez a legutóbbi S1 active SW frissítés elég botrányos volt.

    Lehet, hogy figyelmeztetett rá, hogy ez fog történni (már nem emlékszem), de minden beállítást alaphelyzetre tett.
    Ennek megfelelően minden egyéni beállítást újra lehetett csinálni.
    Vagyis majdnem mindent. Amíg nem történt meg a Mi Fitness frissítése (kb. 1.5 hétig, ténylegesen most hétvégén) bizonyos dolgokat nem is lehetett beállítani.
    Pl. a sport módokat nem tudtam újrarendezni mindig valami szinkronizációs hibát jelzett (az már csak hab a tortán, hogy azt amit súlyzós edzésre használtam vagy átnevezték vagy totálisan megszűnt).
    Ez a gyors sport indítás 1 lépés előre, egy meg hátra. Aki mindig ugyanazt a sportot indítja annak jó, aki meg nem az lehet rosszabbul járt.
    A pulzusmérés bizonytalanságát én is tapasztaltam, hogy ha konkrét intervallumot adok meg és nem auto-ra állítom (bár nem volt kedvem végigpróbálni vsz. csak az auto maradt használható).
    Nem értem ehhez miért kellett nyúlni, tényleg tökéletes volt, a pulzusmérés nálam soha nem fogyasztotta annyira az akkut, hogy 1 hétig ne bírta volna (sleep advanced monitoring bekapcsolva stb.), most meg úgy tűnik erre próbáltak optimalizálni (de minek).
    Talán sport alatt is kicsit ritkábban mér mostmár és e-miatt lassabban tudja lekövetni a változás mint a Polár mellkaspánt, de ebben nem vagyok biztos.
    A sport leállítást az már valami korábbi frissítésnél szuper lett, nem kell a kijelzőt tapizni elég a felső gombot nyomni hosszabb ideig.

    Ebben a témában már csak a DND módot kellene javítsák nem kell a végén az ébresztés (még szundi mód is van, hogy mellényúlva tíz perc múlva újra ébresszen). Nem tudom ki gondolta a fejlesztőknél, hogy a DND végén ébreszteni kell, ez elég nagy tévedés volt.

    A Xiaomi Pay menübe sem tudtam bemenni a Mi Fitness frissítésig.
    Bár sokáig úgy ítéltem meg nem akarok az órával fizetni, de találtam egy tök jó leírást (https://chinaplanets.com/instructions-how-to-pay-via-xiaomi-watch-s1-active/) és elgondolkodtam, hogy a virtuális kártyám (amin alapból fix 1 Ft a limit) beteszem a Curve mögé (ilyen szinten tudok ebben most megbízni). Azokon a strandokon/wellnesekben ahol nem saját órás fizetési rendszer van esetleg jól jöhet.

    Ami biztosan megjavult a frissítéssel az a hőmérséklet kijelzése, ami beállítás után mindig ment egy darabig aztán leállt (számomra annyira lényegtelen volt, hogy egy idő után észre sem vettem).
    Az órával való telefonálást még mindig nagyon rossz ötletnek tartom, remélem mostmár nem veszi el az autó kihangosítójától a hangot mert ez nagyon zavaró volt (ezt még nem tudom javították-e). Zajos környezetben ez beteg ötlet. Pl. városban e-miatt azt a kezem ami a kormányon van a fülemhez közel kellene tenni (a másik ugye a váltón van).

    #31Predatorr
    Nekem valamivel több mint fél éve van meg én semmit nem raktam rá az üvegre, nem is tervezek. Ez idő alatt lett 1 hajszál karc a közepén, ha úgy tartom látható, de nem zavaró. Nekem az extra áron túl a nagyobb súly miatt sem játszott a zafíros verzió.
    4k-t biztos nem adnék extra védelemért, telefonon is leszoktam róla pedig az többe kerül.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz gogantibi #42 üzenetére

    Ebben a témában már valakinek leírtam a tippjeimet (ezért ne privátba beszéljük meg) kb. kivonatosan:
    Nagyon sok esetben van amit az órán is lehet állítani meg a Mi Fitness-ben is, de ezek gyakran eltérnek a két helyen és a szinkronizáció ezek között minimum kérdéses.
    A DND is ilyen.
    Van az órán is, de ott csak on/off meg az appban is ahol on/off/időzített. Ha az órán soha nem kapcsolgatjátok az sokat javít, mert tippem szerint az felülbírálja és elrontja az időzítést. Ez sem oldja meg tökéletesen, de sokat javít.

    Két másik kapcsolódó, de nem szorosan ide tartozó dolog.

    Nem tudom kinek volt az az elvetemült ötlete, hogy a DND ébresztéssel kell végződjön (lenne 1-2 keresetlen szavam hozzá). Sőt szundi mód is van, azaz ha mellényúlok 10 perc múlva ismétli...

    Kezdetben is éreztem, hogy a raise to wake-nek valami gondja van sport módban, de most, hogy ennyiszer leírtátok, hogy sport módban nem igazán tud mással foglalkozni erre is van tippem. Ha nincs sport módban akkor nagyon szépen működik, kicsit közelítem és már be is kapcsol. Viszont sportkor kifejezetten hadonásznom kell. Azaz néha ez a feladat is kap némi időt, de elég ritkán és az nem elég a normális funkcióhoz.

    Egyébként most már kicsit túltolták a sport módokat is. Ilyenkor kb. gyakrabban mér pulzust (kvázi folyamatosan), kültéri sportnál bekapcsolja a GPS-t meg ha olyan a sport akkor a giro szenzort is hozzákombinálja. Ebből gyártottak most irdatlan sport mennyiséget (gondolom marketing célokkal).
    Van aminél sajnos ezen is túl mentek és persze el is rontották. Pl. az általam használt elliptikus trainernél most van 1 teljesen felesleges warm up. A warm up-ot is bele akarom mérni, tudom magamtól is csinálni és totál feleslegesnek érzem, hogy nekem kell jelezni, hogy mikor ért véget. Na nem a menük mert ekkor még kidob 1 képernyőt, amit nem tudok értelmezni, hogy mire jó (vsz. ezt is elrontották). 5 számjegyen, két tizedesig :W kiírják (e-miatt összefolyik), hogy mennyit kellene menjek és mennyi van hátra...
    Miből gondolják, hogy ez nekem kell, honnan jönnek a számok?
    Nem mellékesen ezen időszakok alatt vsz. nem mér pulzust (jóval a normál pulzusom alatt mutat mikor végre kezdeni tudok) és hosszú másodperce alatt rázódik helyre.
    Ez korábban mindenféle felesleges körök nélkül totál jól működött és már induláskor jól mérte a pulzusom, remek fejlesztés volt...

    Ja tényleg az időjárás megjavult. Csak kb. leszoktam a nézéséről meg eleve mobilon több részlet van.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Predatorr #48 üzenetére

    Már korábban is volt egy olyan tippem, hogy óra ill. a telefon beállításai valahogy rosszul szinkronizálnak (nem tudom mikor viszi át a beállításokat).
    Akkor próbálkozok még vele, nekem tulajdonképpen tök mindegy, hogy hogyan, de kellene egy fix időzített időszak ahol nincs értesítés meg az RTW sem megy.
    Meg az is jó lenne ha a frissítés óta megjelent x kalóriát elértem/y lépést megtettem zajkeltés is kikapcsolható lenne (erre sem jöttem még rá, hol lehetne).

    envidia
    Az ilyen típusú óráknak pont a fitnesz funkció a lényege (ebbe beleértve, hogy az órával is tudsz fizetni). A kijelzője apró, hogy kicsit is hosszabb szöveget lehessen át lehessen látni rajta, a telefonálás kényelmetlen/macera vele. Ezeket inkább marketinges kiegészítésnek tekinteném, céljuk, hogy több vásárlót vonzanak be (speciális egyedi esetekben esetleg jó lehet).

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Predatorr #50 üzenetére

    Most hétvégén sikerült elérnem, hogy a RTW nem működik alvásidőben és DND végi ébresztés sincs.
    Tutira nem tudom mondani mi a jó kombináció és pontos sorozat, de az biztos, hogy ahogy már korábban is előkerült a DND-t az órán ki kell kapcsolni...

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Predatorr #52 üzenetére

    Én oda jutottam a hétvégén, hogy parkolópályára teszem a DND-t, visszavettem az App Notifications-t (nekem alapvetően a fitnesz funkció kell csak, megvagyok az üzenetek nélkül az órán) és az RTW időzítés az appban meg jól működik (időzítésen kívül sosincs felvillanás se).
    Öröm és bodottá.
    Persze el tudom fogadni, hogy az is lehetséges, hogy ez a butítás nem mindenkinek jó meg megy...

  • ecaddsell

    aktív tag

    Nem emlékszem új firmwarre mostanában, lehet már nem is lesz. Összesen talán 1 kicsi volt meg 1 nagy, ahol lehet valami újabb órából csorogtak ide (számomra félkész) dolgok.

    A rossz a pulzusmérés nem úgy kell érteni, hogy megméri az asztal pulzusát is (olvastam ilyen óráról is; letéve tovább mér), hanem elég lassan tudja lekövetni a változást, meg van amikor leáll (amiből nehezen jön vissza a tényleges pulzusra).
    Azt, hogy ezt mennyire látod rossznak attól is függ előtte mivel volt dolgod. Nekem pl. mellkaspántos Polár órával amihez képest ezek az órák mind rosszak mert a pulzust a bőr színének a pulzálásából mérik amit nagyon erősíteni meg szűrni kell a mellkaspántos meg mint az EKG csak kicsiben.
    A nagy FW csere előtt is lassabban követte le a változásokat mint a Polár, de most még lassabb lett. Konkrétan súlyzós edzés esetén (ahol gyorsan ugrál a pulzusod) semmit nem hiszek abból amit kiír.

    Ha sokat állítgatja az ember akkor a legtöbb esetben meg lehet találni azokat a szekvenciákat amikor azt csinálja amit akarod, de nem így kellene menjen.
    Ezek a tapasztalatok alapján nálam tuti kimarad pár generáció mert nem 1-2 dolog van amin finomítani kellene és szkeptikus vagyok, hogy ezt mennyire gyorsan tudják megcsinálni.
    Ha nem kellene hosszabb idejű mérésekre is (mint túra, síelés stb. ill. alvásfigyelés) lehet vissza is mennék a mellkaspántos megoldásra. Nekem ezek a csili-vili dolgok kevésbé érdekesek mint maga az alapfunkció, de ugye különbözőek vagyunk különböző igényekkel van akinek az a fontos, hogy megy az NFC vizes környezetben...

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz user26 #96 üzenetére

    A töltési időt nem az határozza meg, hogy a töltő mekkora teljesítményt tud leadni, hanem az akku mekkorát tud felvenni, az meg nem változott (nagyobb sebesség ellen szól pl. a hőterhelés ami nem tesz jót az akkunak és kétlem pl., hogy cserélhető lenne ebben az órában).
    A töltésnek van egy karakterisztikája is, kb. 80% felett pl. átmegy konstans áramból konstans feszültségbe a töltő (minden lithiumnál nemcsak itt) ami miatt az a rész lassú.
    Sok ok miatt amit most nem részleteznék érdemes 20% ill. 80% között tartani a töltést (globális lithium akku szabály).
    Nálam ez mostanában úgy működik, hogy zuhanyzás előtt felteszem töltőre (egyébként is levenném mert zavarna), ha már jóval kevesebb mint 50% a szint.
    Egyébként az nem gond, ha időnkét jobban lemerül vagy akár kikapcsol, de rendszeresen nem érdemes csinálni teljes töltési ciklusokat.
    (Én is elrontottam ezt, elfejtettem töltőt vinni és nehogy lemerüljön nem indítottam sportot a tisza tavi 5 órás evezős túrán, aztán kiderült senkinek nem volt meg mennyit mentünk/hol stb., azaz utólag sajnáltam).

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Predatorr #160 üzenetére

    A kerékpár módja alapból agyhalott. Folyamatosan okoskodik, hogy túl gyorsan megyek (bármikor 15 km/h felett, de lehet kevesebb is már nem emlékszem pontosan ennél jóval gyorsabban szoktam menni) vagy túl lassan (mikor megálltunk bevárni a többieket meg megálltunk kajálni, csak nem akartam kikapcsolni).
    Valami 5 órás túra alatt 90% felettiről lejött 30% környékére az állandó rezgés; értesítés stb. miatt (egy idő múlva nem foglalkoztam vele, nem értem miért akarja folyamatosan megmondani hogy kell menjek).

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Predatorr #169 üzenetére

    OK, igazad van, beállítottam, valamikor elfelejtette vagy valami alap módra állt. Cserébe nem fagyott le még.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz mzsol #224 üzenetére

    Ha neked a fizetés fontos akkor igen, mert egyébként kb. ugyanazt tudják.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz solider18 #226 üzenetére

    A telefonos lépésmérő az milyen appot jelent konkrétan?

    Egyébként már én is kerestem, hogy a Google Fit miért nem látja a Mi Fitness adatokat. Azért mert csesztek megcsinálni az integrációt:
    https://support.google.com/fit/thread/207784504/is-it-possible-to-connect-google-fit-with-mi-fitness-app-if-yes-how-so

    Egyébként a Google Fit compa listája nem rövid:
    https://www.androidauthority.com/google-fit-393110/

    Ha ezt kérdezted egyáltalán...

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz repvez #338 üzenetére

    Ezek az órák max. monitorozásra valók.
    Viszont abban jobbak, hogy ezt lényegében egész nap tudják minden különösebb nyűg nélkül (pl. síelésre sosem vinnék pántot, de az óra oké) .
    Egyébként vsz. edzéstervet jobb ha magadnak csinálod (de nem napra, hanem inkább hétre x ilyen edzés y olyan stb.). Az óra nem fogja tudni, hogy éppen valami nyavalyából kecmeregsz ki vagy nem akard kiütni magad mert valamire készülsz stb.

    Jó régen (amikor lényegében a Polár volt a komolyabb cucc meg mellkaspánt) és többet futottam lényegében fejben így csináltam ahogy leírtad. Megnéztem a melegítés után mennyire stabil a pulzusom terhelés növelésre és az alapján döntöttem aznap mi legyen. Ha elég sokat edzel akkor fejből kell jöjjön minden.
    Hiába éreztem magam fáradtnak ha stabil volt a pulzusom akkor toltam, ha meg ingadozott akkor alap edzés (lassú tempó).

    Ha elértél egy normál edzettségi szintet onnan úgy sem fogod érdemben tudni növelni a VO2max-ot (ezért felesleges is nézegetni), sokkal inkább a mozgás (meg a légzés) hatékonyságát kell fejleszteni. Persze ez ott kezdődik, hogy eléred a heti 100km-t.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz ρσгτσ #360 üzenetére

    Az autós kihangosító sztoriról volt már szó korábban. Az elég idióta módon működik, és nem is fogsz rá megoldást találni. Nekem az egyik telefonnal totálisan rosszul, másikkal meg tök jól működik.

    Bejövő hívásnál a kormányról felvéve jól működik (nem tudom ki adta a tippet itt, köszönet érte). Azaz nem szabad a központi érintő kijelzőt használni, mert az lényegében a telefont jelenti és az nem működik.

    Amelyik autónál nincs ilyen lehetőség az pech.

    A hívás indítás így (kormányról) elég macera, azaz arra nem tudom mi lenne a megoldás.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz beyruth82 #414 üzenetére

    A pulzusmérés Polár mellkaspánthoz hasonlítva döbbenetesen pontos, ha beállt pulzust nézel.
    A pulzus gyors követésére viszont képtelen. Vsz. nemcsak ez, hanem bármilyen hasonló elven működő óra (a bőr színváltozásából mérnek pulzust, ami azt jelenti, hogy csak nagyon lassan tudnak rászinkronizálni a jelre).
    Ilyenformán pl. súlyzós edzések monitorozására használhatatlan (megint nemcsak ez, hanem bármilyen ilyen elven működő eszköz, azaz minden óra; sőt ez bármi olyanra igaz, ahol gyorsan ugrál a pulzus vagy az óra feszessége változni tud).

    Az eredeti SW amivel az óra jött még ott is elfogadható volt, de már ott is érezhetően nem az igazi. A mostani SW csak rontott rajta.
    Ha ilyenre elfogadható pontosság kell azt mellkaspántos eszközök tudják.

    A kalória mérés az egy kb. érték (még a mellkaspántos óráknál is), mert a pulzus aktuális edzettségi állapottól, pihentségtől stb. függ és ebből, súlyból, életkorból stb. próbál számolni.
    Két tök ugyanazt a kardió edzést végigcsinálva amikor pihentebb vagyok mivel alacsonyabb a pulzusom minden pulzusmérésből kalóriát számoló eszköz kevesebb kalóriát számol (esetenként sokkal kevesebbet). Az elliptikus trainer amit használok az a teljesítményt pontosan tudja mérni és ebből nyilván pontosabban tud kalóriát számolni (és nem mutat szubjektív ingadozásokat).

    A családban van olyan akinek a nyugalmi pulzusa 40 körül van (esetenként még alatta is). Vsz. annyira kívül van a pulzusmérésből számolt kalória modellen, hogy az ilyen elven működő eszközök szisztematikusan használhatatlanul keveset mérnek.
    Semmi Xiaomi specifikus nincs benne.

    Vsz. ár/értékben rendben van az óra, ez egy olcsó eszköz ami mindig veled lehet, alvásnál sem zavaró a viselése (nekem nemcsak az éjszakait méri jól, a nappalit is elég jól hozzá adja).
    Nekem ez pl. fontos volt, se biciklitúrára, se síelésre, de még egy rövidebb korira se akarok mellkaspántos eszközzel bajlódni, alváshoz meg sose.
    A korlátaival viszont nem árt tisztába lenni.

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz repvez #428 üzenetére

    Nem tudok róla hogy mellkaspántot támogatna az óra, az egy totál másik rendszer amiből több is van ráadásul (ANT, Bluetooth; ha ezt kérdezted mert össze vissza írtad).
    Elvi lehetősége meg lenne a Bluetooth-ra, de SW nem tudja.

    Mikor valami sportot indítasz gyakrabban mér pulzust magától, ez alap. Leállításkor meg magától visszaáll. A gyakoriság nincs specifikálva (lehet sporttól függ, lehet mindig ugyanaz).

Új hozzászólás Aktív témák