Új hozzászólás Aktív témák

  • Alabástrom

    senior tag

    Egy kissé összezavarodtam, hogy hogyan is működik ez a VPN dolog, felvilágosítást szeretnék kérni... :R
    Ha jól sejtem, a VPN alapvetően annyit csinál, hogy a VPN szerver és a VPN kliens között létrehoz egy titkosított csatornát.
    Na most nekem van egy CyberGhost előfizetésem, ami azt állítja, hogy hűdenagyon titkosítva van minden adat, IP cím, földrajzi hely, stb... De ugye csak a szerverig?
    Amire majd konkrétan szükségem lenne, hogy olyan tartalmat érjek el egy országból, amik abban az országban blokkolva vannak. Egyelőre itthonról próbálom szimulálni a dolgot: ha jól sejtem, az lenne a lényeg, hogy más országban lévő CyberGhost VPN szerverhez csatlakozzak, mint ahol vagyok, és akkor kívülről lúgy néz ki, mintha abban az országban lennék, aminek a szerveréhez csatlakozok. Viszont csak itthoni CyberGhost szerverhez tudodok csatlakozni, ha külföldihez akarok, akkor egyszerűen nem lesz internetkapcsolatom.
    Jól sejtem, hogy ezzel így nem fogom tudni megoldani a dolgot? Vagy az a bizonyos ip cím és földrajzi hely titkosítás, amit a CyberGhost állít magáról, az több ennél, és bármelyik szerverhez csatlakozok, rejtve lesz a helyzetem?
    Köszi előre is! :R

    Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák