Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz SystemRoot #3500 üzenetére

    "Másrészről pedig általános jelenségek (mint pl Isten lenne) megfigyelésére tökéletesen alkalmas a mai tudomány, amennyiben valós jelenségekről van szó. "

    Honnan veszed, hogy tökéletesen alkalmas?

    A jelenlegi modern tudomány már közel sem olyan mint pl. az előző évezredben amikor is a az alapkutatás volt döntő jelentőségű és emiatt sokkal több átütő erejű felfedezés született. Alapkutatásra jelenleg alig van pályázat és emiatt alig van pénz (és a tudományt a pénz működteti), tehát mondjuk amivel meglehetne találni Istent. A tudósok legfőképpen alkalmazott kutatásra kapnak pénzt, ezért csak speciális területeken van nagyobb előre jutás, ami természeténél fogva alkalmatlan nagy jelentőségű felfedezésekre (persze lehetnek de erre még nem volt példa). A jelenlegi tudós világot kalodában tartja a pénz, amit legtöbbször nem is az államtól kap, hanem cégektől.

    Én úgy látom, hogy te a tudományban egy Isten kereső gépet látsz, pedig egyáltalán nem az. A tudomány célja, hogy napról napra jobban megismerjük a világunkat (eredeti cél), de sajnos ez mára átment hogy egyre nagyobb hasznot hajtsunk cégeknek (jelenlegi cél).

    Tehát Isten nem bujkál a tudomány elől, hanem a tudomány nem keresi. Remélem sikerült egy kicsi bepillantást nyújtanom a mai tudományba.

    Mod: ez off

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák