Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vincent7100

    csendes tag

    Sziasztok!
    A napokban vásároltam egy belépő szintű svájci órát, egy Adriatica Aviation-t (szerkezet Ronda 515 vagy ilyesmi). Természetesen kvarc, ez az első 'drágább' órám. Kis lépés ez az órakedvelő emberiségnek, de igen nagy nekem, sosem gondoltam volna, hogy több tízezret szánok egy órára, de hát ez van... :) Több száz hozzászólást (talán több mint 1000-et is) átnyálaztam, és már aggódok, mert ahogy látom világ minden pénzét el lehetne költeni erre. Na, de a lényeg, nem találtam leírásokat a következőkről, ami elsősorban most érdekel.
    Tehát.

    Mennyire számít egy ilyen alap szerkezetnél (és egyáltalán?) az, hogy a másodperc mutató pontosan "üssön/ugorjon" a számlap beosztásaira? A most vett órámnál kicsit zavaró (annyira nem...), hogy nem minden részén hajszálpontos a rovátka és a mutató 'találkozása'. A nagy percmutató majdnem (nyilván csak én látom, a napokban ezt bújtam, figyeltem) pontosan "megy" a számlapon, de a másodpercmutató az nem. Illetve, attól függ honnan nézem. Szóval ez hogy van máshol, más óráknál?
    Ennek pontosnak kellene lennie teljesen, vagy ez ilyen, vagy ez hiba? Vagy árkategória függő? vagy hogy? :)

    A másik kérdésem, hogy mitől függ a másodperc mutató járása? Ezen az órámon 'ugrik' mp-enként, míg egy régebbin 'úszik'. Ott éppen ezért nem is zavaró - hisz nem látszik - hogy eltalálja-e a számlap jeleit. Szóval mi erről a lényeg? (ugrik v. úszik)

    Valamint hallottatok már erről a márkáról? Vélemény? Tudom, totál belépő szint, de el kellett valahol kezdenem...

  • Vincent7100

    csendes tag

    válasz squir #171051 üzenetére

    Kösz a választ!
    Egy Fossil Buchanan (Miyota szerk.) órám van még e mellett, ezt ajándékba kaptam tavaly, és ez tetszett annyira (kidolgozás, kinézet), hogy más stílusú órát is akartam mellé, de azt már svájcit. (ezért sem vehettem drágább órát.. hogy nézne rám a hölgy, akitől kapok egy szép órát, és rögtön rá pár hónapra veszek egy jóval drágábbat, :) mintegy "köszi, de én jobbat vennék magamnak" -stílusban. Így simán be tudom - még - adni, hogy az 'elegánsabb" mellé kell egy sportos, hétköznapibb, ugyanolyan árkategóriájú is.)

    Szóval, most hogy megnéztem, tényleg, a Fossil is ugrik, de az 3 kis számlapos (24 óra, stopper-perc és másodperc) és a kis számlapos mp. mutatónál nem látszik beosztás, ott nem tűnt fel. A chronograph része, a nagy stopper-másodperc mutató az ami úszik, illetve jobban nézve annyit ugrik, hogy az már "úszás".
    Ezért tűnt fel az újabb svájcinál a másodpercmutató, ami teljes számlapos és 60-at ugrik a nagy körön. (ezen kis mutató van a 24 órához, és lünett az időméréshez)

    Akkor úgy látszik, ez van. Együtt kell élnem a "kicsit" nem pontos másodperc mutatással. Ha már halványul az ajándék, akkor beruházok egy komolyabb órára talán. Szerncsére ezt tovább tudom adni majd a családban, mert csemetének tetszik. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Vincent7100

    csendes tag

    válasz squir #171061 üzenetére

    Amúgy semmi bajom a Fossil-al. Sőt. Nagyon szép, jól néz ki és minőségi is - amennyire meg tudom ítélni - a tokozása / számlapja. A 'bele' meg a nem annyira hozzáértőknek semmit sem mond, és azért a miyota sem egy kínai vacak, pontos, eddig megbízhatóan jár.
    Persze AZ óra az inkább svájci, én is így vagyok vele. :) De ugye mindenkinek más.

    Más. Az automata órák tényleg képesek heti 1-2 perceket késni/sietni?

    Később majd szeretnék egy drágább, de megfizethető órát, de ezzel nem tudom, hogy tudnék együtt élni...

Új hozzászólás Aktív témák