Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • phranxinatra

    aktív tag

    válasz resool #87205 üzenetére

    Bár nem nekem szól a posztod, azért reagálnék rá, mert nem teljesen értek vele egyet. Először is mindenki maga döntse el, hogy mi az, amit megengedhet magának, és mi az, amit nem. Én is megmosolygom azt, aki 2000 Ft-ért tankol a 3-as BMW-be, meg vasárnap is parizert ebédel, hogy ki tudja fizetni a törlesztőt, de ha nem csak azért vette, hogy jaszkarizzon vele a spanok előtt, meg menő legyen a telepen, hanem mert tényleg BMW-fan és ez teszi teljessé az életét, akkor hadd legyen meg az öröme. Miért baj az, ha valaki olyan dolgot szerez meg, amit egyébként nem engedhetne meg magának, amíg azt nem felvágásból teszi, hanem a saját öröméért? Nem is igazán értem, hogy jön ide a közgazdaságtan.
    Másodszor miért baj, ha valaki spórolni akar a vásárláson? Vagy szerinted egy bizonyos vagyon felett az embernek már mindegy, hogy mit mennyiért vesz meg? Nem naív feltételezés ez egy kicsit? Én, ha Rolexet fogok venni, biztos nem a Vörösmarty téren fogom megvenni, mint ahogy az Omegám is young78 által került beszerzésre, és ez nem csak 3 kilóval kevesebbe került nekem, de egy olyan órám lett, ami nem állt vitrinben hónapokat, és nem tapogatta össze 100 kíváncsi érdeklődő. Sorszám alapján kb. gyári meleg volt, mikor megvettem. Persze lehetnék annyira gazdag, hogy szarjak 300.000 Ft árkülönbözetre, de nem vagyok, és nem lesz kevésbé jó érzés viselni a PO-t, mert közgazdaságilag nem lehetne ilyenem. :)
    Nem sok Rolexhez volt még szerencsém, és a régiekre ez valószínűleg nem igaz, de ha egy órásnak nehezére esik megmondani egy modern Rolexről, hogy igazi vagy hamis, az nem ért hozzá. Az üveghátlapos co-ax Omegáknál a tok megbontása nélkül meg lehet mondani, hogy eredeti-e vagy nem, főleg a szilícium hajszálrugósakat. Azt egyszereűn nem tudják hamisítani a kis zsivány ferdeszeműek. :) Meg aztán (szintén Omega) a sorszám nem csak a tokon, hanem a szerkezeten is rajta van, élesszeműeknek még lupé sem kell hozzá. De mégegyszer leírom, ez csak az újabb modellekre vonatkozik, vintage vonalon nincs tapasztalatom plusz nem is foglalkoztat.

Új hozzászólás Aktív témák