Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz nederlanden #45680 üzenetére

    A Seiko ajánlása ilyen. Ők azt mondják, amíg nincs vele baj, nem kell vele foglalkozni. Szerintük íz-tizenöt év az elérhető kor velük.
    Szerintem az az órás, aki egyéb esetekben ilyet mond, nincs tisztában a saját, jól felfogott érdekével. Ugyanis ebből kellene valahogy megélnie.
    Másrészt ez olyan, mintha a boldogság kék madarát rebbentenék fel a tisztelt óratulajdonosok előtt. Gondolkodás nélkül, két kézzel kapnak utána! :N
    Könnyen elfelejtik, hogy az óra egy gépezet, aminek bizony minden ellenkező híreszteléssel szemben gondozásra van szüksége. Anélkül is bírja - egy ideig.

    A Rolex a 30-as években azzal érte el a megbízhatóságot, hogy már akkor előírta a megfelelő időközönkénti szervízt. Annak ellenére, hogy a szerkezetei jól tűrik a szervizciklus kitolását. Az interneten olvasni lehet 20-25 éves, folyamatosan használt órákról, amik remekül teljesítenek. Csak utána az alkatrészek egy részétől örökre meg kell válni... :P

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

  • Dzsana

    senior tag

    válasz nederlanden #45680 üzenetére

    Hát ez elég nagy butaság! Állati eredetű pata olajat használunk, ami természeténél fogva avasodik. Ez a folyamat kb. 4-5 év, ezért kell ezután szervizeltetni. A kenőképessége megszűnik, és a tengelyek csapjai kopásnak indulnak. Ha minden nap használva van, akkor ezt nem is fogod észrevenni, mert azért kell idő, hogy megkopjon, viszont utána már javíthatatlan az óra. Ha viszont nincs használva, akkor beszárad, és megfogja a csapokat, nem fog járni az óra. Lehet, hogy én vagyok az ügyes, de még egyetlen egy óra sem lett rosszabb azután, hogy leszervizeltem.
    Az autó motorjában is ki kell cserélni 10-15.000 km-enként az olajat. Ha nem kerül kicserélésre, elmegy az 50.000 km-et is,aztán meg lehet nézni azt a motort.

    [ Szerkesztve ]

    http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

Új hozzászólás Aktív témák