Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsana

    senior tag

    válasz Miamiquake #30734 üzenetére

    Én értem, mire gondol a kolléga, a mai Helvetia már nem az a Helvetia, mint ami régen volt. Szerintem őket is újjá élesztették, elképzelhető, hogy a kínaiak.

    http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Miamiquake #30734 üzenetére

    Száz éve még a Helvetia is a minőségi svájci gyárak sorába tartozott, így értettem, ma azonban általában kínai szerkezete van, ha jól tájékozódtam - és nem tudom, mikor volt a fordulópont, nem vagyok nagyon tisztában a dolgokkal.

    Ami az órámat illeti, utoljára azt hiszem úgy 4 éve cseréltettem benne elemet, akkor is megállt és akkor mondta az órás, hogy lehet, nem is az elem merült le, de egy kis megbirizgálás után ment tovább. Most egyelőre nincs rá egy ezresem, így inkább addig a 3310-esemről nézem az időt. Kicsit kényelmetlenebb, meg megszokásból a zsebóra is ott maradt a nadrágomban, csak így értelme nem sok maradt. Majd azért egyszer még elviszem óráshoz.

    Csak azért kérdeztem, mert ha megszedem magam, akkor szeretnék majd venni valami újabb órát, valami kidolgozottabbat és ezüstöt, ezt meg eltenném emlékbe, mert azért mégiscsak egész életemben ezt használtam. (Viszont - lehet, hogy ez most szentségtörés lesz, de - a mechanikus, felhúzós órákkal nem nagyon vagyok kibékülve, mert én mindig elfelejteném felhúzni, bármilyen sokáig is bírja a szerkezet. Én is nagyon tudom értékelni őket, de az én feledékenységemmel nem kompatibilisek, én a veszélyes betegségre is elfelejtem bevenni a napi antibiotikumot, ha rajtam múlik. :DDD A kvarcórák pár évtized alatt bekrepálhatnak, de legalább addig nem is kell vele sokat szöszögni. Lehet, hogy majd egyszer egy nagyméretű váz kellene, amit csak mellényzsebben lehet hordani, mert úgy tudom, abba akár új szerkezetet is lehet építtetni.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák