Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 5-ös kezelő

    senior tag

    válasz magyargyerek #249963 üzenetére

    Az én Lineage-em is 6 mp-et siet havonta, jel nélkül. Panel, keleti ablakpárkány (belül), simán veszi a jelet. Digi rádiós Casio órám kettő is van egyforma. A sajátom, amit újonnan vettem TC-nél hibátlanul működik már vagy tíz éve. Amit rám hagyományozott nyugdíjba vonuló kollégám, mert vacakolt a jelvétel már nála is, már fél éve nem szinkronizál, pedig egy darabig segített az elemcsere rajta. Világítás, hang van, jelet nem fogja. De nem ér annyit, h szervizbe vigyem. És ez elég sokat siet, más baja is lehet - öreg, beázott anno talán. Kollégám vett magának egy ugyanilyen újat, ő sem szenvedett vele.
    Veron :
    Amikor felrakod a mutatókat egy dátumos óránál /Vosztok/, ott sem mindegy a hézag. Volt, h délben tökéletes fedésben voltak a mutatók, éjfélkor meg nem. Vagy éjfélkor jó, de ahogy halad a kismutató, egész óráknál nem mutat pontosan az adott óra indexére... :W

  • LimaBravo69

    tag

    válasz magyargyerek #249963 üzenetére

    Nekem is van egy rádiókontrollos órám.

    Szintén betonfalak vesznek körül, szóval "magától" nálam sem megy a szinkron.
    Én kb kéthetente szoktam pontosíttatni, éjszaka úgy teszem le az ablakpárkányra, hogy a 9 óra néz nyugat felé, a fémcsatot "aláhajtogatom", hogy minnél magasabban legyen az óra.

    Kellett néhány nap mire rájöttem, hogy melyik lesz a megfelelő helyzet, azóta ha így rakom le este, reggelre mindig megvan a szinkron.

    (Talán nem kifejezetten érdekfeszítő infó, de Gárdonyban akárhová tettem le éjszakára, minden éjjel lefutott a pontosítás, mindegy volt, milyen távolságra van az ablak - ennyit számít a betonfal - ott tégla van).

    "The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."

Új hozzászólás Aktív témák