Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebancsa

    senior tag

    válasz g0n21 #216157 üzenetére

    Jól értelmezem? Elvitted leszervízeltetni a pontos órádat, de átvágtak kamu szervízzel, majd megint elvitted szervízeltetni mikor megállt mint a bot. Engem pont ezzel győzől meg, hogy akkor vigyem el ha már nem jár pontossan :)
    Egyébként igazad van, ha a gyártó előírja a kötelező szervízt akkor abból baj nem lehet ha még sürűbben is viszed. Viszont az olcsó szerkezeteknél olcsóbb a csere, mint a szervíz. Így Fall-N órásmesterének olcsóbb szerkezeteknél igaza van.
    Másik hasonlattal élve a Calgonnal a mosógép is tovább él... Csak 10 év alatt 100e-ret költöttél calgonra, a fűtőcekász meg 8e.

  • Fall-N

    veterán

    válasz g0n21 #216157 üzenetére

    Persze ezért is írtam, hogy szkeptikusan álltam hozzá, mert ilyen nincs. A Seiko 5-nél még elhiszem, hogy fusson a 7s 10 évet és ha el is romlik akkor maximum csere, ami még mindig olcsóbb sajnos, mint egy szervíz.

    Az a baj ezzel az olcsó Seiko órákkal, hogy ha az előírás szerint szervizeli az ember akkor jó nagy ráfizetés lesz, mert kapni már 5-öst 30 - 40 ezer Ft között, de öt év után vagy legyen 7 év, már nem ér annyit mint a szerviz ára. Így ha nincs érzelmi kötődés, akkor nem éri meg. Azért valljuk be egy alap óra semmi extra, nem feltétlenül racionális dolog a karbantartása. Én mondjuk majd upgrade-elem majd egy NH36-tal majd ha eljön az ideje, akkor legalább kézzel is lehet húzni és lesz mp hacking is.

    De drágább óránál már én sem hazárdíroznék elvinném az előírt intervallumban.

    Viszont ha legközelebb veszek órát akkor marad a sweep second kvarc. Láttam is múltkor egy MTP szériás modellt élőben és elég jónak tűnik.

    A werk cseréje nálam belefér még ha nem típus idegen. NH35 is Seiko. Viszont az aftermarket alkatrészes tuning az nekem sem kellene.

    A vintage óráknál még megértem, hogy a ember akkor is költ rá ha nem éri meg anyagilag. Egy régi szépen felújított óra érték, még akkor is ha pénzben másnak nem ér annyit. Inkább hordanék egy szép régi svájci, orosz, japán órát, mint egy drága de semmilyen kinézetűt.

    [ Szerkesztve ]

  • fagyalllo

    őstag

    válasz g0n21 #216157 üzenetére

    Képzeld, fordítva van, a szervizé az ingatlan és tőlük bérli a butik.
    85 óta működik, kezdetben állami vállalatként japán órákra specializálódva, később lett Seiko szerviz.

    rádiótelefon javítás - drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj

Új hozzászólás Aktív témák