Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sungoo

    addikt

    válasz Misi1979 #199785 üzenetére

    Már Te is beleállsz ebbe a hülyeségbe? Mint a széllel szemben pisálás...Engedjétek el.

  • hallador

    addikt

    válasz Misi1979 #199785 üzenetére

    Egy órásmester nem attól lesz rendes és becsületes, mert “csak” 12ezret kért a Tissot szervizre. 12e forint reális ár akkor, ha nem kell drága eszköz/szerszámparkot fenntartani, alkalmazott béreket, rezsit fizetni, egyéb járulékokról nem is feltétlen beszélek.

    Ezt én pontosan tudom. De engem ez nem hatna meg, szerencsére a tulajt sem hatotta meg, hogy ezt fenn kell tartani az infrastruktúrát. A tulaj ezt a példát hozta, és egyet kell értenem vele:

    KB ez olyan átverés szagú dolog, mintha van egy márka. Például Volkswagen, majd ennek a márkának van Lupo, és a Pheaton modellje is, majd a Volkswagen márka szerviz azt mondaná a tulajnak, hogy ja haver, nekem fenn kell tartani ezt az infrastruktúrát, de mi kiválasztottunk egy alapárat ami a 2016-os Passatra vonatkozik, igaz a Lupo-t 5 éve nem áruljuk és amúgy tömegmodell, de mi 2016-os Passat árban javítjuk, mert hát megérted ugye, hogy fenn kell tartani nekem ezt a szervizt.

    Órára lefordítva, ez nem egy Tissot Hertigate Visodate Automatic-ról van azó, hanem egy PR50-ről. Alapóra, work horse szerkezettel 0 extra. Ráadásul úgy, hogy a 2824-2 minden idők legnépszerűbb ETA automata szerkezete, amit használ boldog boldogtalan, arról sincs szó, hogy nehezen beszerezhető alkatrészekről, vagy valami nagyon egyedi modellről lenne szó. Ráadásul a történet csimporasszója, hogy egy standard 2824-2-ről nem akár egy Elaborated. Top, Chronometre 2824-2-ről van szó.

    Azt pl tudod, hogy bizonyos szerkezetek megfelelő minőségű szervizeléséhez milyen eszközök és fogyóanyagok, pl olajok kellenek? Azt tudod, hogy a Tissotodban lévő szerkezethez, ami újonnan kb 40-50e forintos tétel, ha elveszik vagy javítás közben megsérül egy fogaskerék, máris ráfizetéses a munka a mesterednek? És ez csak egy eta alapwerk, jó alkatrészbázissal. Persze igen, azért órásmester, hogy ne hibázzon..

    Nem az én Tissot-om. Nem az én Mesterem.
    A tulaj kérdése ugyan ez volt, hogy ebben amúgy szerkezetet cserélnek? Mert kb ennyi a szerkezet ára. Mint utólag kiderült a Tissot szerviz 1x ezer Ft-os órabérben dolgozik, mint kiderült gyári technológiával javítanak (Magyarországon ez nekem bullshit kategória, mert ha a svájci órás azt mondja, hogy 200 CHF, akkor azt készpénznek lehet venni, ha ezt egy magyar szerviz, akkor az kb vagy úgy van vagy nem úgy van...).
    A Made in Swiss felirat. A márka érték, ami a Tissot esetében az elmúlt 10 évben lett magasabbra pozicionálva. Stb.

    Az is teljesen más kérdés, hogy tuti olyannal is találkozik sok szerviz, hogy az óra óránként 10 percet késik, (persze túloztam), meg naponta megáll (megint túloztam), olyan állapotban kerül az óra a szervizbe, hogy már károsodott a szerkezet. Itt nem erről volt szó, sőt pontosan el lett mondva az óra története a szerviznek.
    Én elvárnám, hogy egy Órás mester (Nem hogy egy gyári szerviz), olyat ne kövessen el, hogy megsérül egy fogaskerék. Ezt tudja felmérni egy szerviz. Hibázni emberi dolog, és ha azt mondaná egy ilyen mester ember, hogy az óra javítása nem 12 000 Ft- hanem 18 000 Ft, mert valamely alkatrész kell még hozzá, azt is kifizeti a tulaj, mert van ilyen.

    De azt feltételezni, hogy ez minden óránál így van, az kicsit erős. ÉS! Minden óra sérült állapotban kerül a szervizbe az is, mert az ár minimum ezt feltételezi.

    A lényeg, 12 ezer az az ár, amiért nagyon kevesen fognak jó minőségű munkát végezni (pláne Budapesten) egy ilyen órán. Max barátilag.

    A 12 000 azért 12 000 mert ez a Mester a földön jár a Tissot szerviz meg átlagárakkal dolgozik. Nem pedig óra fajta arányossági áron. A fenti példa az ezt jól példázza, amit leírtam.

    Szerencsédre neked ez most összejött, ahogy látom, értesz is ahhoz, hogy ezt meg tudd ítélni, gratula az órához és még sok boldog évet nektek!

    Köszönjük, illetve a tulaj. Én is így gondolom ezt.

    Köszönöm hogy ezt leírtad, eddig is sokat tanultam azokból, a hozzászólásokból, amiket a kollégák írtak, mert ezek érdekes dolgok. És sokat lehet tanulni abból is, hogy ki hogyan kezeli ezt.

    (#199786) Sungoo

    Már Te is beleállsz ebbe a hülyeségbe? Mint a széllel szemben pisálás...Engedjétek el.

    Hát neked mindegy az látszik... De a hülyének nézés, az max annak OK aki ezzel húz le másokat... Én elengedtem ezt, de a dolog akkor is vérlázító, még akkor is, ha szerinted ez mennyire rendben van így. Tehát ha ez így működött, amit leírtam, akkor ez máris nem széllel szemben eset ugye?

    Na én pontosan azért kérdeztem ezeket, mert sok mindent nem tudtam, na nem tőled kaptam a választ... Az nem szégyen, ha az ember valamit nem tud (Ez voltam én). Az, hogy azonnal leírjuk aki tudni is akar, azt viszont máshogy hívják...

    (#199788) gipsztigris

    Agysebészetről szó sincs, felesleges pénzkidobásról van szó.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák