Új hozzászólás Aktív témák

  • driv4r

    tag

    válasz Tufa_ #270159 üzenetére

    Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre, mert a ‘jobb’ nem objektív jellemző: kinek, mi.

    Alapvetően nem más órához / márkához képest tartom soknak az 5K-t, hanem a Ch. Ward saját eddigi ‘high value at a competitive price’ politikájához képest. Értem, hogy ennyi erőfeszítés után már lehet valós alapja egy micro>indie>name brand építkezésnek. A Bel Canto például nagyon erős ajánlat volt, erősítette a márka percepcióját.

    De ez a mostani Twelve X Ti szerintem árazásában félrement, kicsit olyan, mint a Yema in-house micro rotoros, szintén IB modellje, az Urban Traveller (nota bene, annak a KS ára 1,500, a normál ára 3,000 volt). Minden feltörekvő gyártón nyomás van, hogy legyen in house szerkezete, de nem fogok hasra esni az SH21 előtt, 2014-ben a Synergie Horlogère hozta a házasságba, előtte más márka is tokozta, pl. Meistersinger. Oris Cal 400 kb. ugyanezt tudja, jellemzően 3,000€ körüli órákban.

    És innentől abszolút szubjektív leszek: Ti tok személy szerint hidegen hagy, ez azért nem egy Citizen Duratect Pt, szkeletálás dettó. Visszatérve a fő kérdéshez, árazás, olcsóbb órák, _nekem_: METAS Tudor, Longines oszlopkerekes kronó, némelyik GS, Habring Felix, és még számtalan 4-5,000€ közötti lehetőség, akár függetlenektől, akár ismertebbektől. De mivel én ócska kacatokat vintage órákat gyűjtök, ez az egész ‘mit kapsz mást ennyiért’ kérdés számomra teljesen akadémikus.

Új hozzászólás Aktív témák