Új hozzászólás Aktív témák

  • driv4r

    tag

    válasz Empsepo #260706 üzenetére

    Szia, most, hogy kiadtam a dühömet, próbálok tárgyilagosabb lenni. Kicsit igazságtalan voltam szegény órával, csak félig-meddig tehet róla, hogy egy elég kínos óraiipari trend áldozata lett, erről a végén.

    Maga az óra korrekt tárgy (de nem egymillió forintnyira korrekt, szerintem ez nagyon kevés óra nagyon sok pénzért – fordítva jobb lenne, persze álmodozni lehet…). Van benne egy alap SW200 (mondjuk ez engem nem zavar, mindennapokban semmiféle különbséget nem találtam 2824-hez képest, fórumokon szeretik alázni, ilyenkor mindig a Ch Ward órása jut eszembe, aki vhol azt írta, a két werk gancegál, az első széria volt csak gáz). A tokforma adott, azzal kb. mióta kijött az Aikon, nem kezdtek semmit. Finiselés megúszós, de ez a normál, nem LE változatnál is így van. Felül szálhúzott, körben polír (chamfer zéró, de lehet, hogy én vagyok vaksi). De milyen polír! Annyira uralja az órát a bling faktor, hogy az már fáj, szúrja a szemet (bár lehet, hogy a világítás ennyire nem előnyös Babósnál). Fényes, nagyon fényes, konkrétan női ékszer jellege van, de abból is a parvenü, villantós változat (mondjuk lehet, hogy ez volt a cél). Nem vagyok az az übermacsó típus, de egyszerűen testidegen, irritálóan rossz érzés volt felvenni, ránézni, a bőrömön érezni. A számlap és a kékje… egyszerűen nem sikerült. Nincsen mélysége, hiába a mintázat (tapisserie? clous de paris? ezeket soha nem tudom), olyan, mintha printelt lenne. Flat. Üres. Jellegtelen. Gondolattalan. Tiffany-kék nem mert lenni, Seiko zöld-kék nem mert lenni, Moser-kék meg nem tudott lenni szegény. Ha lenne benne egy enyhe színátmenet, sokkal kevésbé lenne Barbie-jellege, és itt külön elnézést kérek a nem létező hölgy olvasóktól, írhattam volna Ken-t is.

    Tudom, ezek végtelenül szubjektív dolgok, és ha összeadom a puszta speceket, nagy gond nincs: szabvány automata, megítélés kérdése tokban, valamilyen minőség-ellenőrzés mellett.

    Na de ennyiért, ld. „mi került ezen a fotelen 7000 forintba?”

    Még egyszer: 1,080,000 Ft azaz egymillió-nyolcvanezer forint. 380 helyett kicsit több (430 HUF) lett a CHF, maradhat? (2,450 a listaár, 750eft körül már láttam Chrono-n).

    És akkor csak slágfortokban, mi a bajom amúgy, de ez már a trend / divat dolog, meg az én egyéni heppjeim:

    --a Genta majmolás (nem jutott 5711 és APRO? nesze paraszt van másik, svájci az is)
    --a strandóra trend, a kreativitás totális hiánya (figyu, mindenki színesbe’ nyomja most, mi mit tudunk kihozni gyorsan még július előtt? OK, instára jók lesznek ezek is)
    --az őszinteség totális hiánya (mi indokolja az LE és a normál közötti árprémiumot? legalább kitaláltak volna vmi kamu backstory-t, most kábé annyi az üzenet, nyár van, irány a plázs)
    --az integrált szíjas acél sportóra trend (ez hosszú lenne… majd töltök fel képet, milyen autentikus darabok is vannak semmi pénzekért neten)
    --a Maurice Lacroix (mert hülye neve van) (plusz azt hazudták az Aikon kedvéért, hogy az a Calypso „génjein” alapul – keress rá b+, ég és föld)

    Na, megyek locsolni kertbe:)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák