Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Mittu88 #240009 üzenetére

    Hát ezzel az a baj, hogy új alkatrész ehhez nem vagy nagyon drágán lesz. Ha nem kopott annyira az óra, hogy ráteszik egy horometerre és nem azt mutatja, hogy agyonhasznált akkor talán van értelme, de ha már ilyen hetente 8 - 10 percet késik, akkor nagyon nincs értelme felújítani, max működőképessé tenni és ennyi.
    Nagy eséllyel azok kerülnek ennyibe amik tényleg hozzák a gyári pontosságot, és egy fiókban csücsültek hosszú ideig.
    Egy ilyen óra nagy eséllyel ha jó, és nem a korának megfelelően kopott, akkor hetente 1 - 2 percet késik, vagy siet, kiindulok az én új Poljotomból, ami 2 perc-et késik 15 nap alatt, de a Marvin 560-am (1950') már inkább 5 - 7 percet késik 10 nap alatt, a Seiko 6602-1990-esem (1971) meg 4 - 5 percet késik, a járástartalékok pedig már a Marvin esetében 30 - 33 óra között van, ameddig a Poljot simán elmegy másfél napnál többet is.
    Persze a gyári adatok 30 - 40 másodperc per nap eltérésről beszélnek, de alaphelyzetben ha nincs szétkopva a szerkezet, akkor ez 5 - 15 másodperc inkább egy ilyen új szerkezet esetén. A járástartalék meg 36 - 44 órának illik lenni, a Poljot ahogy néztem kb 40 órát tud.

    Ha ez az Eterna hozza azt amit egy jó mechanikus, akkor kaphat bárki érte ennyit amit írsz, ha ezt nem hozza, akkor kétlem, hogy ilyen összegeket adnának érte. Ha csak nem kötődésből veszi meg.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák