Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Tegnap vettem egy gyári szíjat a Nomos Orionra, és ha már órás boltban jártam, megnéztem pár órát. Vennék valami sportosat, legalábbis az Orionnál vagányabbat, ami jó méretű a vékony csuklómra. Rájöttem, hogy a tok átmérője semmit nem számít: egy Seiko SSA383K1-ben csak a vastagsága (15 mm) zavart, az átmérője (42 mm) egyáltalán nem - pedig eddig azt hittem, nálam 40 mm az abszolút maximum. Ennek elvileg van egy chrono tesója kvarc szerkezettel (SSB315P1), ami kemény 1 mm-rel vékonyabb; azt fel kéne próbálni. A régóta kedvenc Nomosok mellett két óra tetszett mocskosul:

    - Seiko SRPC41J1 ("mini turtle")

    Ez se kicsi papíron, 42,3 mm átmérő, viszont a tokfülek távolsága csak 42,5 mm állítólag. Iszonyú kényelmes, le se akartam tenni. A tok környékén "felgyűrt" szilikon szíjnak van némi rugalmas ellenállása, ami szépen ráfeszíti a csuklóra az órát, úgy, hogy nem is lötyög, és nem is szorít egyáltalán. A súlya, a mérete, a színei betaláltak, klassz a kidolgozása is. Állítólag kézzel nem húzható, és a SNK803K2-t is azért nem hordom annyit, mert macerás életben tartani, illetve beállítgatni. Bárcsak kvarc lenne a kisteknőc...

    - Longines VHP

    Ez valami szenzációs cucc, tökéletes lenne. A pvd-re nyilván vigyázni kéne, illetve nem is ebben az árkategóriában keresgéltem, ezzel együtt beszarás az a kék számlap, pedig nem vagyok egy Longines fan.

Új hozzászólás Aktív témák