Új hozzászólás Aktív témák

  • Moromel

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kinéztem magamnak egy Tissot prc 200-at. Ebayről szeretném megvenni. Olvastam, hogy elég sokat hamisítják, így kételyeim támadtak. Vettem már egy Fossilt ebayről 6 éve, azóta is hibátlanul működik, eredeti, kb féláron sikerült beszereznem. A Tissot is nagyjából féláron lenne, boltban 160 körül van, itt 70-80 körül mozognak.
    Utánanéztem, hogy mi alapján lehet felismerni a hamisítványokat, de nyilván ezt majd csak akkor látom ha már megvan az óra. Találtam egy eladót közel 900 pozitív értékeléssel. Azt állítják azért ilyen olcsók az óráik, mert nem hivatalos viszonteladók és nem Tissot garanciát adnak hozzá, csak a sajátjukat (1 év).
    Erről a boltról van szó: https://www.ebay.co.uk/usr/luxhaus_2014?_trksid=p2047675.l2559

    Több kérdés felmerült bennem amire neten nem találtam választ. Hátha nektek van már róla tapasztalatotok :)
    1.: Ezt a modellt láttam már 3 féle mutatóval. Van a klasszikus ami kicsit trapéz alakú, van sima téglalap és van olyan téglalap aminek a végén kiáll egy kis pöcök. Ez mitől függ? Valamelyik régebbi/újabb modell? Megkérdeztem órás boltban és nem tudtak rá válaszolni. Neten annyit találtam, hogy a trapéz alakú régebbi modell, de pontos dátumokat nem.
    2.: Észrevettem, hogy ennél a boltnál az aukciók nagy százalékánál a bid history-ban csak az összegek és időpontok látszódnak, a licitálók neve még csak részben (a*****p) sem látszódik. Nem minden aukciójuk ilyen, de a legtöbb igen. Ez vajon miért van? Az ebay fórumon azt írták, hogy azért, hogy az eladó ne tudjon megegyezni a vevővel ebayen kívül.
    Továbbá az is furcsa volt, hogy rengeteg licit érkezik minden órára, viszont láttam már elmenni ezt a modellt 175 és 230 fontért is, ami azért elég nagy különbség.

    Szerintetek be merjek vállalni egyet, vagy ezek biztosan hamisítványok?
    Esetleg ti tudtok megbízható eladót ebayen vagy akár máshol?

    Köszi a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák