Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz nickgrab #151027 üzenetére

    A konyveknél a külcsínre helyeztem a hangsúlyt (kidolgozás, anyagok, hatás), a lapok alatt az óraszerkezetre, a betűk es a tartalom pedig maga az idő mérése, mint funkció.
    Tehát míg funkcióban azonosak, addig azt más módon kapod meg.
    De akkor röviden a két példáról dióhéjban:
    A certina igen sokáig önálló óragyártó volt, majd a 80-ás évek kvarcválsága során/után a swatch group tagjaként sikerült túlélni.
    A groupban a kötelező besorolás a lépcső alsobbik fokára dobta: swatch (basic) -> Tissot, Certina, Hamilton, Mido (middle range) -> longines, union glashutte, rado (high range) -> omega, blancpain, jaquet droz, harry winston, glashutte original (prestige and luxury range).
    Ezek a márkák egy hajóban eveznek, egy azon nagyjából a szerkezetgyártójuk (high rangeig), az ETA, ami különböző minőségi szinteken készíti a werkeket. A legfelsőbb kategóriában erősen módosított ETA, vagy ETA alapra épített inhouse szerkezetek, vagy teljesen önálló, manufakturalis szerkezeteket használnak, máshogy készítik a tokokat, stb.
    A másik emlegetett cég, a Rolex, mindig önálló volt, és bár volt, hogy nem csak saját alkatrészeket (Breguet hajszalrugo, zenith chronograph werk), de mindig törekedtek a saját fejlesztésekre, saját anyagokra, stb. Például ezen a prestige and luxury szinten kb az egyetlen olyan gyártó, akinek az oraihoz minden házon belül készül -ilyen ezen a szinten talán még a Jaeger LeCoultre, csak nekik picit elegánsabb a profiljuk. (Van még egy felsőbb szint, ahol már a komplikációk, és a tradíciók, az általunk elképzelhetetlen minőség es tartósság egy magasabb szintre lèp, ez a Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Patek Philippe) A tok, a szerkezet, szamlap, szij, satöbbi.
    A Certinànàl a design saját, a többi megy bérgyártásba (a groupon belül), aztán certináék osszerakják.
    Ez az óra használati értékéből nem vesz el semmit, egy nagyon jo diver, jo, megbizható szerkezettel, igényes kidolgozással.
    Csak az orabubuk, mint itt a legtöbben, mindenből jobbat, egyedibbet, stb. Akarnak.
    A Rolex-érzést még senki nem tudta megfejteni, vagy leírni egy mondatban, de aki vett, es lett neki, azok utána nagyrészt érezték.
    Elfogult lehetek, mert nekem is van, es ismerem az érzést, amikor az ajtobol visszafordulok, es leveszem az oramat, amit addig nélkülöztem, es gondoltam adok neki egy napot a munkában, es leteszem, es inkább felveszem a datejustot, mert nem tudom nem hordani.
    Es, hogy ne az legyen, hogy rolexista vagyok, épp egy 2006 körüli Omegára gyúrok, amiben egy ETA 2893-2 van atdolgozva, es átnevezve.

    [ Szerkesztve ]

    Kronometer.hu // PestiOras.hu // nick: Gonzi // Bulgari Velocissimo 1,8m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Zenith El Primero Chronomaster Open XXT 1,6m // Breitling Chronomat B01 42mm Rouleaux szíjjal 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák