Új hozzászólás Aktív témák

  • doooo

    veterán

    válasz Dyde #1398 üzenetére

    Ugye most csak viccelsz? :W :W
    Belenyomod a kamerát a szöveg közepébe, ahol mikroszkópikus betűk vannak, és csodálkozol, hogy nem minden egyforma rajta? Makrót akarsz fényképezni egy szövegből?
    Tényleg ennyire fogalmatok sincs, hogy egy rohadt kameralencsének (akármelyiknek), lencserendszereknek, szenzoroknak, stb. mik a fizikai tulajdonságai?

    Ezért probléma a nevetséges felfújása ezeknek az eseteknek... mostantól ha valaki bármilyen képet készít, amin bármi kikerülhetetlen jelenség látszik (aminek semmi köze a banánodáshoz), vagy a fizika törvényei vagy szimpla inkompetencia miatt, az rögtön "jaj hát ez hibás, borzasztó, istenem"...

    Fogd meg azt a rohadt mobilt, és menj még 10 centivel távolabb. Fényképezd le újra. Majd meglátod, hogy nem ilyen lesz az eredmény. Ez így olyan, mintha te magad belehajolnál a szövegbe, és csodálkoznál, hogy akárhogy forgatod a szemedet, nem látod tökéletesen a széleit.
    Ja aztán meg ha nem kaputelefonról váltottál, hanem valami értelmesebb mobilról, azt is nyomd oda ugyanígy, a doboztól pár centire. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hasonló kép lesz ehhez (pláne ha hasonló kaliberű kamerával készül).

    Szerk.: ja látom már sikerült felfogni, hogy te voltál a hibás. Nem baj, a mondandóm lényege továbbra is igaz, másokra is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák