Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Bgyarmati #5 üzenetére

    nem hangzott el olyan állítás, hogy két, különböző ellenállás felcserélése nem okoz hangváltozást. ezt senki nem vitatta, én sem.
    az állítás az volt, hogy változatlan áramkörben egy darab ellenállást megfordítva javul a hangminőség. tehát az egész áramkörben egyetlen egy dolog változik, ugyanazon egy darab ellenállás iránya. ez olyannyira nyilvánvaló tévedés, hogy nem érdemes foglalkozni vele.

    "akkor valamit még nagyon nem ismerünk az emberi szervezet működéséről.": valamit nem ismersz. TE. mások tudják, hogy az orvostudomány sok esetben arról szól, hogy életben tartják a beteget addig, amíg a saját teste képességei szerint meg nem gyógyul. a legegyszerűbb példa: eltöröd a lábad. konkrétan az orvos *semmit* nem csinál a csonttörés miatt, azt csinálja, hogy a csont saját gyógyító folyamatait optimalizálja, miközben a beteg életét próbálja elviselhetővé tenni. a gipsz nem gyógyítja a csontodat, a gipsz arról szól, hogy ki tudj ugrabugrálni a fajanszig, némi komfort-emelkedést okozva.

    teljesen egyértelmű számomra, hogy a csöves másképp szól, mint a tranzisztoros, hiszen meg lehet mérni. azt lehet megmérni, hogy *másképp*. mivel az emberi hallást nem lehet megmérni, így az nem derül ki, hogy hol az origó és a másképpből melyik van közelebb és melyik távolabb.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák