Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz joghurt #6 üzenetére

    tehát ha van egy tervezési hibás áramköröd, ahol nincs rendesen szeparálva két alkatrész, de az egyiket megfordítod, akkor máris rendesen lesz szeparálva? tévedsz.

    itt most nem áramkörről van szó, hanem egy darab alkatrészről, az ellenállásról. azt mondani, hogy megfordítasz egy 470 ohmot a panelben, és ettől hallhatóan jobb lesz az énekhang (ja, csak az énekhang, a többi nem), azt pont akkora lenyúlós marhaság, mint azt mondani, hogy a 230-as tápkábel irányérzékeny.

    ráadásul egy rakás pont van egy erősítőben, ahol a teljes szinusz jel jelen van, vagyis a simán berakott ellenálláson a pozitív félperiódus ugyanaz, mint a fordítva berakott ellenálláson a negatív félperiódus. nehogy elkezdjétek magyarázni, hogy egy erősítóben a normál A hang esetén gyorsított kamerával filmezve az ellenállást, azt látnánk, hogy folyton kiugrik a panelből az ellenállás, csinál egy hátraarcot, és visszamászik...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz joghurt #9 üzenetére

    értem, tehát beraksz egy tisztességesen legyártott szénréteg ellenállást az áramkörödbe, aminek nagyjából nulla a kapacitása és az induktivitása is, és a megfordításától annyit javul az ének, hogy seggreülsz a vakteszten.

    vegyük észre, hogy nem arról szólt a cikk, hogy az ellenállásnak van karakterisztikája úgy a hatodik-nyolcadik tizedesjegy környékén, hanem arról, hogy átlagbélát meghallgatáskor mellbevágja a különbség.

    ébredjünk már fel a hülyeségből végre. minél többet vitatkoztok ezzel az állításommal, annál inkább látni lehet, hogy nem szakmai alapon vitatkoztok.

    szerk: "Szerintem Bgyarmati elég jól leírt pár gyakorlati okot, miért nem szimmetrikus egy ellenállás.": a valóság az, hogy azt írta le, hogy miben/miért különböznek egymástól a különböző gyártástechnológiájú ellenállások.

    [ Szerkesztve ]

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák