Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz DoxaM #34 üzenetére

    Utazás közben csak híreket szoktam olvasni (legtöbbször hírolvasó app-al, ritkán a web-en), interneten telefonálni vagy videotelefonálni. Hír olvasás közben néha becsúszik egy-egy rövidebb videó is. És igen, ez (általában) belefér párszáz MiB-ba.

    A többi esetben, tehát mindig, amikor nem vagyok úton, akkor a telefonom a wifit használja. A fentieknél több letöltés igényű dolgot tudatosan ilyenkor végzem.

    Facebook-ot nem használok, de asszem azt nem is számolja az adatforgalomba a szolgáltató. (Ebben nem vagyok biztos.) Ilyen diszkuszt vagy mit sem használok.

    Én nem fizetnék egy Ft-al sem többet a több adatért. Ingyen elfogadnám persze, de nem fizetnék érte többet.

    Az éjszakai párszázmegás forgalommal kapcs:
    Ezt nem teljesen értem. A mobilnetet nem kell kikapcsolni. Ha be van kapcsolva a wifi, és elérhető is a hálózat, akkor a telefon automatikusan azt használja, nem a mobilnetet. Ha kikapcsolva felejted a wifit ÉS bekapcsolva felejted a mobilnetet, úgy már problémás lehet a helyzet. (Persze lehet, hogy ez nem minden készülék esetén alapértelmezett ez a normális viselkedés, annyiban biztos vagyok, hogy az összes iPhone esetében így van.) Vagy esetleg akkor tudok ilyet elképzelni, ha bekapcsolva a wifi és a mobilnet is, a wifi hálózatod pedig éppen nem működik valamiért (pl. befosik a router).

Új hozzászólás Aktív témák