Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz DoxaM #32 üzenetére

    azért ez beállítható ám... "Véletlenül" még sosem töltöttem le semmit mobilnetről. Nekem pl. bőven elég az egy gigás csomag is (még sosem fogyott el). Persze örülnék többnek ugyanennyiért, de ez talán csak azért van, mert az ember ilyen, az allyoucaneat étteremben is telerakjuk a tányért, akkor is, ha a negyede fér csak belénk...

    Sztem akinek különleges, az átlagoson jócskán túlmutató igényeik vannak, azok fizessenek többet. Ilyen pl. a video-stream nézés, a folytonos youtube-ozás, torrentezés, stb. Lehet azzal érvelni, hogy ez már átlagos felhasználás a 21. században. De nem az. Az otthoni kábeles neten, ott átlagos. Mobilneten ez nem átlagos, miért is lenne az, mikor kb. mindenhol van wifi (ez pedig ugye az előzőleg kábeles netkapcsolatnak felel meg). Konkrétan átlagos esetben ez a helyzet:
    -otthon van wifi
    -melóban van wifi
    -a téren, a parkban van wifi
    -a plázában van wifi
    -az étteremben van wifi
    -a kávézóban van wifi
    -az összes havernál van wifi
    -a kocsmában van wifi

    Tehát kb. marad az utazás és a kirándulás a természetben, ahol nincs wifi. Sztem aki utazás vagy kirándulás közben streamelni, torrentezni, vagy szoftvert frissíteni akar, az igenis fizesse ki a magasabb díjat. (Elvben még azt is hozzátenném, hogy még csak nem is etikus elfoglalnia az ilyen usernek egy a rendelkezésre álló sávszélt egy pl. videotelefonáló user elől, szerencsére ez már a 2G esetén is ki volt küszöbölve technikailag. [QoE, QoS])

    És azt is hozzátenném, hogy konkrétan évek óta nem találkoztam azzal sem, hogy blokkolnák a net alapú hang kommunikációt, tehát már a hívásaim ~80%-át is ingyen intézhetem, csak a mobilnet havidíját kell cserében kicsengetnem.

    Szerintem nem olyan rossz a helyzet, mint első ránézésre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák