Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    addikt

    válasz #06658560 #12 üzenetére

    Létezik olyan notebook, csak a példa kedvéért, hogy ne legyen hasraütés szaga a dolognak, bár nem a legfrissebb darab, de én ki lennék vele békülve (ha nem kéne az ölemben tartani, bár lehet, ezzel kivételt tennék :D ..)..

    "Arról ne is beszéljünk, hogy egy könyvnek illetve irodalmi műnek a is szerves része, hogy milyen karakterekkel készült, milyen tördeléssel, milyen ábrákkal, stb. Ezeket egy telefon kijelzőn elég vérvizelős megoldani."

    A "sima" txt formátumnál sokkal igényesebben vannak megoldva, ez kétségtelen, de erre ott a pdf, vagy akár a html formátum (a papiralapú könyvekhez képest sok újítást rejt, linkek, menük, animációk, stb.)...
    Ezeket a telefonomon tudom olvasni kedvemre, csak egy ujjamat kell hozzá használnom, már csak a kijelző méretébe lehet belekötni, de mivel én "ritkán" olvasok, nekem megfelel, nem olyan rossz az.

    [ Szerkesztve ]

    Up the Irons!

  • Gokuhill

    csendes tag

    válasz #06658560 #17 üzenetére

    mobilon olvasás: vagy bolhapénisznyiek a karakterek és olvashatatlanok, vagy görgetned kell egy csomót, mert normális méretben nem látod át egyetlen sorát sem, a teljes oldalt meg végképp nem. Regényt, hosszabb műszaki leírást egyik módon sem fogsz olvasni. A szembarát erős világításról ne is beszéljünk.

    Akkor te még nem láttál igazi mobilos ebook readert. Pl. MobiPocket Reader. Nézd meg. Jó, persze, gyakrabban kell görgetni mint lapozni élőben, de amikor fogod a telefont a hüvelyujjad úgyis ott van a navi gomboknál, szóval csak nyomni kell egyet. Sortördelést meg megoldja ő. Képeket is tud a szövegben kezelni. Háttérvilágítást meg remélem nem komolyan mondtad. már vagy 10 éve lehet állítani az összes smartphone-on. Max erős napsütésben szar, mert ott meg pont nem látsz semmit.
    Amúgy én is szoktam így olvasni. Buszon se rossz, de este lefekvés előtt meg kifejezetten jó dolog, hogy nem kell hozzá lámpa, így nem zavarok senkit. A betűméretről meg csak annyit, hogyha mondjuk nem 50cm-ről próbálod elolvasni hanem 15-20-ról, akkor nem olyan nehéz. Igaz ülve így elfárad a kezed, de fekvés közben mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák