Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 0P1

    aktív tag

    válasz xmaas #15 üzenetére

    700 pecsétes titkokat nem csak felhőben nem tárolnak, de semmilyen számítógépes hálózaton, de még csak nem is digitálisan, ha mégis, akkor esetleg mindentől hermetikusan és atom biztosan elzárt adathordozókon..

    Amúgy meg van encryption a felhőben is, a cloud szolgáltatód meg nem fog azzal szórakozni, hogy feltöri az ügyfeleinek adatait, mert nem éri meg a kockázatot, ha egyszer kiderülne egy ilyen, le is húzhatná a cég a rolót.

    Különben hallott valaki olyanról, hogy valaha sikeres hackertámadás ért akármilyen professzionális cloud szolgáltatást?
    Most nem olyanok marhaságokra gondolok, mint Playstation Network és Dropbox, hanem a komoly, üzletileg kritikus IaaS, PaaS, SaaS szolgáltatásokra, mint AWS, Azure, Salesforce, SAP, Oracle, ACC/AMC.

    Igen, az Adobe hackre emlékszem, de ott nem is a SaaS szolgáltatásokat (Creative Cloud/Marketing Cloud) érte a támadás ....

    "de hogy annyira biztonsagosabb lenne mint egy helyi szerver amihez mi korlatozzuk a fizikai hozzaferhetoseget azt mar nem mondanam"

    Miből gondolod, hogy egy-két alulfizetett sysadmin jobban meg tudja védeni az adataidat, mint egy szakemberek ezreit foglalkoztató, erre szakosodott óriásvállalat ? Most persze nem arra gondolok, hogy kihúzod a gépből a hálókábelt és bezárod egy páncélszekrénybe, remélem te sem ezt értetted a fizikai hozzáférhetőség korlátozása alatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák