Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Feketelaszlo #15 üzenetére

    Nos, ha már valaki kalózokhoz megy, akkor görbüljön le a szája széle, ha a kalózok is kérnek valami részt a zsákmányért cserében. A böngészős bányászat még a legenyhébb fizetség, mert egyébként a kalózkodás melegánya a vírusok terjesztésének, sebezhetőségek kihasználásának. Csak sokan azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, mert kifizették az internet kapcsolatot, azt hiszik azért megvették a világot a marék aprójukért. Már, amikor a netet nem a szomszédtól lopják vagy esetleg közeli üzlet free wifijére pofátlankodnak fel otthonról.

    Szóval a maga módján vicces a szituáció, amikor éppen azok panaszkodnak, akik maguk is suttyó módon viselkednek. Sosem azt tartottam problémának, ha valakinek nem futja valami szellemi termékre és azért használja ingyen, mert mindenkinek jobb, ha némi kúltúra jut mindenkinek. Viszont, amikor valaki mellét verve hirdeti, hogy neki minden ingyen jár és hülye aki fizet érte, esetleg még ő hangoskodik felháborodva, hogy a nem legális használat közben kényelmetlenséget tapasztal, az már büntetendő kellene legyen. A potyautas maradjon szépen csendben és örüljön, hogy neki is jut valami.

  • azbest

    félisten

    válasz Feketelaszlo #26 üzenetére

    Milyen információszabadság... kevered a szezont a fazonnal. Amúgy véletlenül nagyon beletrafáltál. Az állam, akinek az információszabadság miatt ki kellene adnia a közérdekű adatokat, már csak pénzért, milliós díj kifizetése után hajlandó azt megtenni.

    Ez a probléma nem keverendő azzal, hogy különböző vállalkozások szolgáltatását igénybe veheted, amelyek különböző üzleti modell alapján működnek. Sehol sem működik az, hogy bevétel nélkül üzemeltessenek szolgáltatásokat. Bár az ilyen hozzáállású emberek a törvényeket nem tisztelik, de attól még szerződést szegnek, amikor visszaélésszerűen vesznek igénybe szolgáltatást. Jellemzően ezek az emberek azok, akik előfizetést sem kötnek, ha van ilyen alternatíva, hanem csak arcoskodnak, hogy nekik minden ingyen jár. Ennek a mentalitásnak az elharapózása eredményezi azt, hogy bizonyos szolgáltatások inkább kivonulnak, vagy zártak lesznek. Persze tudom, amíg van hová átvonulni, addig nagy az arcuk, hogy bezzeg ők az élet császárai. Aztán majd elfogynak a lehetőségek. A szolgáltatások pedig még komolyabban veszik, hogy ne lehessen a szerződés elfogadása nélkül használni őket. Utána pedig már akár jogi lépéseket is tehetnek. Igazából már most is megvan rá a lehetőség, bárhogy is mellébeszélnek a visszaélők.

  • azbest

    félisten

    válasz The Goth #25 üzenetére

    Ahogy sejtettem, azért nem kell root az adguardnak, mert localhoston futtat vpn vagy proxy szervert, s azt felveteti a hálózatoknál. [link].
    Ötletes. Így átmegy rajta a forgalom.

    (#27) nahaggyámár
    íme a nem költői válasz :)

    (#34) Kopi31415
    a németeknél nagyon óvatosan a torrenttel és más visszaosztós megoldásokkal. Gondolom tudod, hogy vannak jogvédő irodák, dedikált közjegyzővel, akik loggolják a megosztók ip-jét és kikérhetik a netszolgáltatótól a felhasználó adatait, majd küldik a több száz eurós kártérítési igényt perrel fenyegetés mellett. És nem mendemonda, konkrétan ott élő tesóm is beszopta pár éve.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    válasz #73749248 #69 üzenetére

    a vírusírtók email filtere is így működik. Telepíti a saját tanisítványát (vagy megkér, hogy engedélyezd te) és attól kezdve közbe tud ékelődni a forgalomba. Néha okos is kavarodást, amikor hibás vagy lejáró tanusítvány kerül valamelyik szerverre.

    Más kérdés, hogy biztonsági alkalmazásból krekkel verziót telepíteni botorságnak tűnik. Tipikusan melegágya ez a trójaiak és más fertőzések felrakásának... (#58) The Goth. Nameg nem is egészen ph szabályzat kompatibilis.

    És valóban jó tisztába lenni azzal, hogy hozzáfér az adatokhoz. Viszont a másik oldalról meg a sebezhetőségek, fetrőzések és mindenféle probléma bejöhet a titkosított kapcsolaton át is, ha a szerver fertőzött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák