Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TCDD

    csendes tag

    válasz parandroid #2 üzenetére

    "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." - Benjamin Franklin.

    'Power corrupts; absolute power corrupts absolutely." - Lord Acton

    Halt. Hammerzeit.

  • TCDD

    csendes tag

    válasz parandroid #19 üzenetére

    Eszköz volna éppen, akarat viszont nincs. Ugyanis hiába rabolnak ki, nem jön ki a rendőr, hacsak nem folyik vér. (Nem vicc - mondhatnám a vaterás esetet a Buzz!-ról.)

    A kamerákat nézni kell valakinek, utána ki kell menni, helyszínelni kell, jegyzőkönyv, papírmunka - ez pedig az átlag fakabátnak nem hiányzik. Egy ismerősömet megverték este az utcán, felhasadt az arca. Odament a rendőrhöz, hogy kedves biztos úr, megvertek, valamit tenni kéne. Tudod, mit mondott? "Mit járkál itt vérző szemöldökkel?"

    Amúgy pont Londonban készült róla egy tanulmány, hogy a kamerák nem csökkentették érdemben a bűnözést. A mobilok követése pedig végképp nem fogja - gondolod, hogy aki bankot rabol, magával viszi a telefonját?

    Ez olyan, mint a határellenőrzés, vagy a távközlési telekommunikációs adattárolás - nem a te védelmedet szolgálja. Aki terrorista, valószínüleg nem fog egy "Ali, holnapra hozd a bombát" Word-dokumentummal a notiján mászkálni, akkor meg mi értelme van?

    Az pedig, hogy "csak az féljen, akinek vaj van a fején" egy vicc. Ha letöltöttél már valaha bármit, már félhetsz is, hiszen a visszaosztással bűncselekményt követtél el.

    Sikerülne egy normális rendszert kiépíteni - LOL, kolléga, LOL. Amint kiépül egy rendszer és a vezetői hatalmat kapnak, a saját céljaikra fogják asználni, mert ilyen az emberi természet - power corrupts. Néphatalom, mint olyan, nem létezik, mert semmilyen eszköz nincs a kezedben a beavatkozásra.

    Halt. Hammerzeit.

  • TCDD

    csendes tag

    válasz parandroid #21 üzenetére

    A probléma az, hogy egy ilyen rendszer nem ad biztonságot, ahogy azt már az előbb kifejtettem. Az általa gyűjtött információk alapján viszont megkülönböztethetnek vallási/etnikai/poltikai hovatartozás szerint, és az a baj.

    Az is kérdés, hogy hol van mindennek a határa. Mennyi az a kevés biztonság, amit még feláldozol?

    Toávbbra sem értem, hogy ha lehet követni, hogy hol vagy, az hogyan ment meg attól, hogy agyonverjenek. Hiszen a tettes is tudja, hogy követhető és nyilván nem fog magával telefont vinni, mint ahogy betöréshez sem visz személyit.

    Halt. Hammerzeit.

  • TCDD

    csendes tag

    válasz parandroid #24 üzenetére

    Nem előre eltervezett bűncselekményből igen kevés van. (Anyám bíró volt hosszú évekig.)

    Rosszullét - 112 annyi ereje valszeg mindenkinek van, hogy ezt bepötyögje, ha meg nem, akkor mire kiér a segítség (ami ugye manapság nem egyhamar történik), már késő.

    Cserbenhagyásos gázolás - mondjuk igen, itt működhet.

    Elveszett telefon - általában ellopni szokták, nem csak úgy elvész. Ha pedig ellopják, SIM-kárty kuka.

    Természeti katasztrófa - pl. földrengés esetén a telefon semmit sem mond arról, hogy az illető él-e még. Mi van, ha a telefon nem működik, de a tulajdonos még él. És ha fordítva van? Mind olyan kérdések, amelyek nem könnyítik mjeg a mentők dolgát, hiszen végső soron úgyis fel kell kutatni mindenkit.

    [ Szerkesztve ]

    Halt. Hammerzeit.

Új hozzászólás Aktív témák