Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Jim Tonic #2 üzenetére

    Ez nem igaz. Csak ott van munkaerő hiány, ahol igen komoly szaktudás kell, vagy nagyon egyedi. Ehhez viszont az kell, hogy az emberek komolyan képezzék magukat. Az az tényleg ismerje mélyen és jól az adott technológiát. Ilyen emberből igen kevés van.
    Sajnos a magyar fizetésekből nem lehet kifizetni évente csak vizsgákra, és a szaktudásra 1 - 2 millió Ft-ot. A munkáltató, ha nem olyan hely azért sem fog fizetni.
    A másik, hogy a szektor komoly átalakuláson megy át. Az az előtérbe kerültek azok a dolgok, amik nem voltak feltétlenül alapnak tekinthetők egy akár medior jelentkezőnél. pl a több script nyelv ismerete alaphelyzetben is, a powershell, python, bash, alap lett, és nem úgy, hogy ja meg tudom nézni melyik domain-n van a windows-om, hanem olyan szinten, hogy mindent azzal automatizál egy sima üzemeltető is.
    Cloud tudás is jó ha van. Mert egyre több az On-Premise helyett a Hybrid megoldás.
    Nagyon nagyot változott a piac az elmúlt 5 évben. A cégek ezeket az embereket keresik.

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák