Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Somatom #12 üzenetére

    Én vidéki kis faluban nőttem fel, amiket írsz ahhoz semmi nem kell. A krumpli termesztéshez kell 100 nm vagy más számokkal 27 négyszögöl terület, és ellát egy 4 fős családot, meg kell egy pince hozzá, hogy eltedd télire.
    Aztán a sertés neveléshez nem elég csak beszélni róla, majd a hozzá való élelmet is megtermeled hozzá? Vagy mi, mert ahhoz nem lesz elég a krumpli termesztés.

    Te amúgy életedben dolgoztál kertben, vagy csak bedobtál valamit?

    #13 Narxis

    A tyúkoknak a tritikálét, búzát, kukoricát is megtermeled? Majd elmész a 150 négyszögöles földre leszedni is? Vagy az terem majd csak úgy?
    Mert szerintem ez nem így megy.
    10 - 15 tyúk ellátásához legalább 5 mázsa takarmány kell évente. Ezt honnan veszed?

    Nekem van egy jobb ötletem, esetleg el kellene költöznötök Alaszkába, noha látom ezeket a műsorokat, és hát na ott aztán tényleg egyedül lehettek, minden megvan, hogy ilyen okosságokat írjatok le.

    Szerintem ezekhez nem elég beszélni róla, hogy ilyet csináljatok önellátó gazdaságot kell építenetek, mert csak úgy nem teremnek meg ezekhez a feltételek, a gazdálkodás nem csak ennyi szerintem, ehhez meg kell úgy pár millió, hogy elindulj.

    Én már kb 20 éve nem csinálom, de a fiatal koromig csináltam.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák